Κρήτη

Ηράκλειο

Ηγουμενίδης: Στην τελική ευθεία οι επιδοτήσεις στους αγρότες

baf350ba-2f2c-40ce-8085-94cbe2d5d351.jpeg

Σε ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ βρέθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης για τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Κρήτης.

Στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) της Κρήτης συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Κώστα Αλεξόπουλο και στο τραπέζι βρέθηκε το ζήτημα της άμεσης διευθέτησης της πληρωμής των αποζημιώσεων, οι οποίες «ξεκλειδώνουν» τις επόμενες ημέρες.

Επισημαίνεται επίσης ότι έχει εξομαλυνθεί η διαδικασία λόγω των κέντρων υποδοχής δηλώσεων και οι επιδοτήσεις αναμένονται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν επιμέρους πλευρές, όπως το απόθεμα και ο τρόπος χορήγησης του στους ενδιαφερόμενους, η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κ. ά.

Στον ΕΛΓΑ Κρήτης, ο Νίκος Ηγουμενίδης συναντήθηκε με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Κρήτης κ. Νίκο Δασκαλάκη με επίμαχο θέμα το μόνιμο επιστημονικό προσωπικό στον Οργανισμό.

Κατά τη συζήτηση, έγινε αναλυτική ενημέρωση στον Νίκο Ηγουμενίδη για τα θέματα των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ και για ζητήματα του για ζητήματα του προσωπικού.

Ειδικότερα, εκτός από το ζήτημα των αναγκών σε μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, συζητήθηκε η ασφάλιση των αγροτών μετά από τις ζημιές, όπως των ελαιοπαραγωγών, η ανάγκη και οι τρόποι επιδότησης των ασφαλίστρων κάτω από το ποσοστό του 25% που σήμερα επιδοτεί ο ΕΛΓΑ, το ζήτημα της διασύνδεσης ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕ, αλλά και η υλοποίηση όλων των ενεργειών για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΛΓΑ.

Κρήτη

Προθεσμία για τον παιδεραστή Νίκο Σειραγάκη

Σειραγάκης

Αναβολή ζήτησε και πήρε για την Πέμπτη 28/5/2020, ο παιδεραστής του Ρεθύμνου Ν.Σ. που οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Γρεβενών μετά τη σύλληψή του, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκιση του από τις φυλακές Γρεβενών για παραβίαση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί.

Ο Ν.Σ. είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών και είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη ενώ το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, από τα οποία εκτιτέα, βάση νόμου, είναι τα 25 έτη.

Ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών, αφού εξέτισε μόλις, οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το βούλευμα με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του ο κατηγορούμενος ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς. Ωστόσο, εκείνος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης.