Κρήτη

Ηράκλειο

Ηγουμενίδης: Πάνω από 25.000 εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό μένουν εκτός ρυθμίσεων

ξενοδοχοϋπάλληλος

Ερώτηση κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την αναγκαία λήψη μέτρων στήριξης για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τον τουρισμό που συνεχίζουν να μένουν εκτός ευνοϊκών ρυθμίσεων. Όπως τονίζεται στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφει ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ,  η Κυβέρνηση, μέσω των συναρμόδιων Υπουργείων, εξακολουθεί να αφήνει εκτός των ρυθμίσεων τις περισσότερες κατηγορίες των κλάδων εργαζομένων.

 

Συγκεκριμένα:

-Όσων εργαζομένων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έληξαν οι συμβάσεις μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους 2019, πλην του τακτικού επιδόματος ανεργίας για το διάστημα του 3μηνου, δεν εμπίπτουν στα ευνοϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, πόσο μάλλον στην δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας.

-Όσων εργαζομένων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έληξαν οι συμβάσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους 2020, δικαιούνται το τακτικό επίδομα ανεργίας μέχρι τον Απρίλιο του 2020, δεν εμπίπτουν στα ευνοϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, πόσο μάλλον στην δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας.

-Όσων εργαζομένων δεν είχαν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, όπως π.χ. εργαζομένων με συμβάσεις μιας ημέρας, οι οποίοι έλαβαν μόνο το ειδικό εποχικό επίδομα.

Όσων εργαζομένων  συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης του κλάδου.     

Από την πλευρά του και αναφορικα με τη στάση της Κυβέρνησης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης που επίσης συνυπογράφει την ερώτηση, σημειώνει ότι "στις παρούσες συνθήκες περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι μένουν εκτός επιδοτήσεων και καλούνται να ζήσουν με μηδενικά εισοδήματα για άγνωστο χρονικό ορίζοντα, καθώς ακόμα δεν είναι ορατό το χρονικό σημείο επανέναρξης της τουριστικής δραστηριότητας. Γιατί γυρνάει την πλάτη αυτή την κρίσιμη ώρα η Κυβέρνηση σε αυτές τις εργασιακές ομάδες; Για ποιο λόγο ;", ρωτάει ο Νίκος Ηγουμενίδης. Και μαζί με τους συναδέλφους του βουλευτές απευθύνει στους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών, Τουρισμού και τα ακόλουθα δύο ερωτήματα:

Πώς προτίθεστε να στηρίξετε τους εργαζόμενους των παραπάνω κατηγοριών, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες επιβίωσής τους, μιας και έως τώρα βρίσκονται εκτός ευνοϊκών ρυθμίσεων;

Προτίθεστε, έστω και καθυστερημένα, να επεκτείνετε τα μέτρα που ήδη έχετε λάβει στο σύνολο των εργαζομένων του επισιτιστικού και τουριστικού κλάδου, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων;

Κρήτη

Λασίθι

Λασίθι: Συνάντηση Υπουργού Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες με περιφερειάρχη και φορείς

Από τη συνάντηση στο Επιμελητήριο Λασιθίου

Στις διορθώσεις-αναμόρφωση των Δασικών χαρτών που είναι αίτημα του Περιφερειακού συμβουλίου, Αυτοδιοίκησης, φορέων, αγροτών, πολιτών, στις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές που θα υπάρξουν, αλλά και στην πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για τις αναγκαίες διορθώσεις, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν σήμερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στο Ηράκλειο και στο Επιμελητήριο Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Από τη συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο
Από τη συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο

Διαβάστε επίσης: