Κρήτη

Ηράκλειο

Η Κρήτη κόμβος καινοτομίας - Σχεδιάζουν πρότυπο παρατηρητήριο

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας

Ενημερωτική συνάντηση για την ενδυνάμωση της συνεργασίας στα θέματα έρευνας και καινοτομίας με την κεντρική Διοίκηση και το αρμόδιο Υπουργείο,αλλά και την χρηματοδότηση δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης ,είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Θανάση Κυριαζή .

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο, παρόντες ήταν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Παπαδεράκης,ο πρ/νος του τμήματος σχεδιασμού-προγραμματισμού της Γεν.Γραμματείας Έρευνας-καινοτομίας Αντώνης Γυπάκης,ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης καθηγητής Κώστας Στεφανίδης, η Γεν.Δντρια Ανάπτυξης Χρύσα Δασκαλάκη και η Πρ/νη της Διαχειριστικής Αρχής Μαρία Κασωτάκη.

Ειδικότερα στη συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας Κόμβου Καινοτομίας  στην Κρήτη, όπως προτείνεται από  τα Ακαδημαϊκά-Ερευνητικά Ιδρύματα και την Περιφέρεια. Ο κ. Κυριαζής επισήμανε ότι, η Γεν. Γραμματεία, έχει την βούληση να συνδράμει στο έργο αυτό και περαιτέρω να συζητηθούν οι τρόποι υλοποίησης-χρηματοδότησής του.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την χρηματοδότηση δράσεων έρευνας και καινοτομίας για τη νέα προγραμματική περίοδο τόσο στο πεδίο των Ακαδημαϊκών-Ερευνητικών Ιδρυμάτων όσο και των επιχειρήσεων.

 Τέλος έγινε ενημέρωση στο Γεν. Γραμματέα για την σύσταση από την Περιφέρεια Κρήτης του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας θέμα για το οποίο ο κ. Κυριαζής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκφράζοντας την άποψη ότι, το παρατηρητήριο στην Κρήτη είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία και η λειτουργία του μπορεί να το αναδείξει ως πρότυπο εφαρμογής για ολόκληρη την χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κέντρο Ηρακλείου: Παρελθόν τα ετοιμόρροπα τμήματα του κτιρίου

ΤΑΕ Μεσαράς: Οι πληροφορίες των αστυνομικών... ήταν σωστές

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δικογραφία μετά τον εντοπισμό κοκαΐνης, χασισόδεντρων και πυρομαχικών

Περιπολικό

Σχηματίστηκε δικογραφία σήμερα (24/9) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, σε βάρος ημεδαπού ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της Ν. περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία του ημεδαπού και σε Ι.Χ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 4,7 γραμμάρια κοκαΐνης δύο γεμιστήρες πιστολιού και κυτίο αποθήκευσης πιστολιού.

Επιπλέον σε εξωτερικό χώρο πλησίον της οικίας του βρέθηκαν εφτά δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,8 μέτρων τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για τις νέες χασισοφυτείες δίπλα στα σπίτια (φωτο)

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή με τραυματίες - Συναγερμός στην Αστυνομία

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Διώξεις σε τρία νέα πρόσωπα

ESPA BANNER