Κρήτη

Ηράκλειο

Γέμισε τουρίστες το κέντρο του Ηρακλείου (φωτογραφίες)

Βόλτα για τους τουρίστες στο κέντρο

Με τουρίστες γέμισε το μεσημέρι της Τρίτης το κέντρο του Ηρακλείου.
Σε μία περίοδο κατά την οποία η πόλη βρίσκεται υπό το καθεστώς περιοριστικών μέτρων, η πλειοψηφία των ξένων επισκεπτών που ξεναγήθηκαν στο κέντρο, φορούσαν την προστατευτική τους μάσκας ενώ άλλοι... όχι.

Χαλαρή βόλτα για τους τουρίστες
Χαλαρή βόλτα για τους τουρίστες
Άλλοι με μάσκες... άλλοι χωρίς μάσκες
Άλλοι με μάσκες... άλλοι χωρίς μάσκες
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου

Ο τουρισμός είναι κάτι που είχε ανάγκη η τοπική κοινωνία ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να γίνεται υπό  σωστές προϋποθέσεις που να διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας.

Κρήτη

Κρήτη - Αποκλειστικό: Κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πυροσβεστική

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti.gr, το κρούσμα αφορά συμβασιούχο πυροσβέστη που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Περάματος στο Ρέθυμνο.

Το περιστατικό έγινε γνωστό σήμερα. Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα πραγματοποιηθούν τεστ κορωνοϊού για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί και άλλοι πυροσβέστες, ενώ στο κτίριο έγινε ήδη απολύμανση. Στον πυροσβέστη που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ιχνηλατούνται ήδη οι επαφές του, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Γαράζου θα καλύπτει επιχειρησιακά το Π.Κ. Περάματος, ενώ το αντίστοιχο του Γαράζου θα καλύπτεται επιχειρησιακά από το Κλιμάκιο των Ανωγείων.