Κρήτη

Ηράκλειο

Γ. Καραντινός: Ευπρόσδεκτος κάθε έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου

ορκωτός λογιστής

"Ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει απολύτως καμία ενημέρωση για έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο" δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός. Η είδηση "έσκασε" χθες και αφορά σε ειδική ομάδα ελεγκτών που θα κάνει "φύλλο και φτερό" τα βιβλία του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή περίεργες αποκλίσεις στα παραστατικά δαπανών, και όλα αυτά με απόφαση του υπογράφει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Ο κ. Καραντινός σημείωσε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ουδείς γνωρίζει ποια περίοδο θα αφορά ο έλεγχος, αν δηλαδή αφορά την παρούσα ή την προηγούμενη δημοτική αρχή, προσθέτοντας παράλληλα ότι τόσο η πολιτική όσο και η οικονομική ηγεσία του Δήμου Ηρακλείου καλωσορίζουν κάθε έλεγχο.

 

Κρήτη

Κρήτη: Από μέσα Μάη θα φτάνουν κρουαζιέρες από γερμανικές εταιρείες

 Costa Luminosa-κρουαζιεροπλοιο

 Οι γερμανικές εταιρίες κρουαζιέρας TUI και Aida σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία της μεσογειακής κρουαζιέρας στην Ελλάδα από τα μέσα Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες.

   Η TUI Cruises θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου από την Κρήτη, με σταθμούς είτε στη Ρόδο, τον Πειραιά και τα Χανιά, είτε στην Κέρκυρα, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Υπάρχουν έξι ανοιχτές ημερομηνίες για τις οποίες μπορούν να γίνουν ήδη κρατήσεις.

   Η Aida Cruises θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις από τις 20 Απριλίου και από τις 23 Μαΐου θα πραγματοποιεί επταήμερες κρουαζιέρες από την Κέρκυρα, με προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Έως τις 22 Οκτωβρίου θα δοθούν συνολικά 22 ημερομηνίες.

   Οι δύο εταιρίες ζητούν προς το παρόν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για κορονοϊό πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, ενώ θα διενεργούν και τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: "Θύελλα" από τελεσίγραφο της ΕΤΑΔ - Ζητά πίσω την έκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου

Κρήτη - κορωνοϊός: Ακόμη μία "πρωτιά" των Ηρακλειωτών στα πρόστιμα

Κρήτη: Χειροδικίες, μηνύσεις και καταλήψεις για τα self test