Κρήτη

Ηράκλειο

Ευρωπαϊκή Διάκριση για την μαθητεία ΕΠΑΛ - Παράδειγμα καλής πρακτικής

Πανελλήνιες 2019: Το πρόγραμμα των εξετάσεων για Λύκεια και ΕΠΑΛ

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εύσημα απέδωσε στην ετήσια έκθεσή της για τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο “Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει το “Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας” ως το παράδειγμα καλής πρακτικής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) για τη “Διάδοση των προγραμμάτων μαθητείας σε όλη τη χώρα σαν πορεία προς την αριστεία” τόσο σε εθνικό επίπεδο (Ελλάδα_Ενημερωτικό Δελτίο_ Πορεία Εργασιών Υλοποίησης) όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Ευρώπη_Ενημερωτικό Δελτίο_ Πορεία Εργασιών Υλοποίησης). Η υποστήριξη του ΕΚΤ ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια EUR.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, συγχαίρει και ευχαριστεί την εκπαιδευτική κοινότητα που στήριξε το θεσμό της μαθητείας των αποφοίτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης, τις επιχειρήσεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έδωσαν την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν εμπειρία σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας καθώς και τους μαθητευόμενους για την αποδοχή και αξιοποίηση του θεσμού.

 

Κρήτη

Κρήτη: Με πόσα χιλιόμετρα "τρέχουν" οι άνεμοι - Πού ανέβηκε πολύ το θερμόμετρο

άνεμοι

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι πνέουν τοπικά στην Κρήτη το Σάββατο 26/09, προκαλώντας προβλήματα. Οι 8 μεγαλύτερες ριπές ανέμου  που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

87 km/h ριπές ανέμου στο Ρέθυμνο
87 km/h ριπές ανέμου στο Ρέθυμνο

Ταυτόχρονα πολύ ψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στα Χανιά. Οι 8 υψηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

 

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη (meteo.gr)
Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη (meteo.gr)