Κρήτη

Ηράκλειο

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Δεν θα επιτρέψουμε να φύγει κανένας συνάδελφος

ΠΑΓΝΗ

24 εργαζόμενοι (νοσηλευτές, καθαριστές, τραπεζοκόμοι, μάγειροι) χάνουν τη δουλειά τους το δίμηνο Αύγουστο – Σεπτέμβρη, αναφέρει ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ:

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5/8 μαζική συνέλευση των εργαζομένων του ΠαΓΝΗ. Στη συνέλευση παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Λαζαρίδης Ι., και συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Βενιζέλειου νοσοκομείου. Στη συνέλευση τονίστηκε ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να είναι κάθε φορά θεατές στο ίδιο αντιλαϊκό έργο. Δεν μπορούν να είναι διαχρονικά όμηροι και ανακυκλώσιμοι, να είναι διαρκώς στην αβεβαιότητα.

24 εργαζόμενοι (νοσηλευτές, καθαριστές, τραπεζοκόμοι, μάγειροι) χάνουν τη δουλειά τους το δίμηνο Αύγουστο – Σεπτέμβρη, έπειτα από ένα διάστημα δύσκολων εργασιακών συνθηκών, που οξύνθηκαν με την αύξηση της προσέλευσης ασθενών στο νοσοκομείο, τις διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και των πολλαπλών πόστων και καθηκόντων. Παρά τις υποσχέσεις και τα καλέσματα για υπομονή, η πραγματικότητα είναι ότι ήταν όλα ψέμα.
Σήμερα βρισκόμαστε σε οριακό επίπεδο. Η αποχώρηση των συναδέλφων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τμημάτων και κλινικών.

Οι εργαζόμενοι καλύπτουν οξυμένες πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δεν είναι συμπληρωματικό προσωπικό ορισμένης χρήσης. Αποκτήσαν σε αυτούς τους μήνες με κόπο την εμπειρία στον τομέα εργασίας τους. Μπορούν και θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο ΠαΓΝΗ.

Καλούμε άμεσα τους διοικούντες να δώσουν λύση στο πρόβλημα που γνώριζαν ότι θα υπάρξει.  Ζητάμε ως ελάχιστο «μαξιλάρι» διασφάλισης των θέσεων την αξιοποίηση οποιασδήποτε ρύθμισης (παράταση της εργασίας των 14 συναδέλφων) η οποία δεν θα αποδυναμώνει το νοσοκομείο από το υπάρχον προσωπικό, τον υπολογισμό των πραγματικών αναγκών ώστε και η καθαριότητα και η σίτιση να καλύπτονται με επάρκεια προς όφελος των ασθενών και των εργαζομένων μέχρι την οριστική λύση που είναι για μας η επανασύσταση των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν σε μια νύχτα και σταθερή κι μόνιμη δουλειά για όλους, χωρίς ΚΑΜΜΙΑ απόλυση.

Το ίδιο ισχύει και για τους 11 νοσηλευτές που λήγουν οι συμβάσεις τους το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε κλινικές του νοσοκομείου που είναι ήδη υποστελεχωμένες και η αποχώρηση τους θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.
Διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μετατροπή των συμβάσεων ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.
Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με μαζική συνέντευξη τύπου έξω από τον χώρο των ΤΕΠ την Πέμπτη 8 Αυγούστου, ημέρα λήξης της πρώτης σύμβασης, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου καλούμε όλα τα σωματεία Υγείας-Πρόνοιας του νησιού σε κοινή σύσκεψη για κλιμάκωση του αγώνα και προοπτική πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην ΑΘΗΝΑ το αμέσως επόμενο διάστημα!

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο-σεισμός: Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή Αρκαλοχωρίου

Ο χώρος όπου στήνονται οι σκηνές για τους σεισμόπληκτους.

Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις έγιναν νωρίτερα αισθητές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Συγκεκριμένα, ένας ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 23:10 την περιοχή. Στη συνέχεια, στις 23:56 είχαμε μετασεισμό 3,3R, στις 00:29 μετασεισμό 3,4R, ενώ ακολούθησε μία νέα σεισμική δόνηση, έντασης 4,4 βαθμών, στις 00:37.

Από την ώρα του φονικού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ, που "χτύπησαν" το πρωΐ στις 09,17' το Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές, αφήνοντας ένα νεκρό, τουλάχιστον 35 τραυματίες, πολλές υλικές ζημίες σε κτίρια και χιλιάδες άστεγους, μέχρι τις 18:27 είχαν σημειωθεί 58 μετασεισμικές δονήσεις μεγέθους από 1,8 έως 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Αυτοψία Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

Ηράκλειο - Σεισμός: Ανακοινωθέν από την Εκκλησία της Κρήτης

ESPA BANNER