Κρήτη

Ηράκλειο

Επεισόδια στο Τυμπάκι: Η εύθραυστη ηρεμία, το μήνυμα του υπουργού και η "Εθνοφυλακή"

Φωτό αρχείου

Τρόπους για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο Τυμπάκι μετά τα τελευταία επεισόδια με τους αλλοδαπούς που διαμένουν και εργάζονται στην περιοχή αναζητούν Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολιτεία.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανόλη Αργυράκη ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης ανέφερε ότι επικρατεί μια εύθραυστη ηρεμία αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Παράλληλα είπε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη με τον οποίο συζήτησε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή,την αστυνόμευση, με έμφαση τα τελευταία σοβαρά επεισόδια που έχουν προκαλέσει την οργή των μόνιμων κατοίκων του Τυμπακίου και άλλων οικισμών.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε, όπως είπε ο Δήμαρχος, να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και όσοι παράνομα βρίσκονται στη χώρα θα απομακρυνθούν από την περιοχή, ενώ θα ενισχυθούν και οι αστυνομικές δυνάμεις. Τέλος έστειλε μήνυμα σε ντόπιους και αλλοδαπούς ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί προς πάσα κατεύθυνση.

Παράλληλα ο κ.Νικολιδάκης καταδίκασε ενέργειες που παρατηρούνται στην περιοχή από μερίδα πολιτών οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη, θέλουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και καλούν τους ντόπιους να συγκροτήσουν “σώμα Εθνοφυλακής”.

Εμείς είπε ο κ.Νικολιδάκης είμαστε υπέρ της νομιμότητας και ζητούμε καταγραφή των αναγκών της περιοχής σε εργατικό δυναμικό και να γίνουν όλες οι ενέργειες από την πολιτεία ώστε να αισθάνονται ασφαλείς οι δημότες μας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τυμπακίου κ. Χάρης Κοκαράκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή λέγοντας ότι σε όλες τις συσκέψεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες για τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου τονίστηκε η ανάγκη για περισσότερη αστυνόμευση ενώ επεσήμανε το γεγονός ότι οι μισοί περίπου από τους αλλοδαπούς της περιοχής δεν έχουν άδεια παραμονής.

Αυτό που πρέπει να γίνει τόνισε είναι να βρεθούν τρόποι να συνυπάρξουν ειρηνικά οι ντόπιοι με τους Πακιστανούς οι οποίοι όμως μέσω και των ιμάμηδών τους θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους νόμους τους κράτους στο οποίο ζουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εγκλωβίστηκαν άτομα στον Καρτερό

Πυροσβεστική

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων στο εκκλησάκι στον Άγιο Πρόδρομο στον Καρτερό στο ύψος της εγκατάστασης της Πολεμικής Αεροπορίας, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Όπως μετέφερε στο Ράδιο Κρήτη ο πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός,  υπάρχουν άτομα εγκλωβισμένα, έξω από τα αυτοκίνητά τους.

Το ρέμα υπερχείλισε με αποτέλεσμα το νερό στον δρόμο να υπερβαίνει το ενάμιση μέτρο. 

Στο σημείο έχουν σπεύεσιε κλιμάκια διάσωσης για τον απεγκλωβισμό τους.