Κρήτη

Ηράκλειο

Επαφές Ηγουμενίδη για τις παλαιές οφειλές της ΔΕΥΑ Ηρακλείου

ηγουμενίδης

Επαφές τόσο με το Γραφείο του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, αρμόδιου για τον συντονισμό των Υπουργείων, όσο και με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, είχε χθες και σήμερα στην Αθήνα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης σχετικά με το ζήτημα των παλαιών οφειλών της ΔΕΥΑ Ηρακλείου.

Από τις παραπάνω επαφές, που επίσης αφορούν και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, είναι σαφές ότι δίδεται λύση από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, το πιθανότερο με νέα νομοθετική ρύθμιση που είναι ήδη στο στάδιο της επεξεργασίας, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω ληξιπρόθεσμες οφειλές αφορούν την περίοδο πριν το 2015  - ορισμένες από τις οποίες έρχονται ακόμη και από τις περασμένες δεκαετίες του 1990 και του 2000.  

Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε τόσο τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, όσο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ηρακλείου Νίκο Φακουρέλη.
 

Κρήτη

Λασίθι

Άγιος Νικόλαος: Δύο ακίνητα θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης

αντώνης ζερβός

Στην υπογραφή δύο συμβολαίων αγοράς ακινήτων, προχώρησε  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με στόχο την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στο Κάτω Χωριό Ελούντας και στον Κρούστα.

Πρόκειται για ένα μικρό ακίνητο 28 τετρ. στην Ελούντα, που σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό προβλέπεται να κατεδαφιστεί ώστε να διευκολύνει την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο και ένα οικόπεδο (1 στρεμ) που βρίσκεται εντός της κοινότητας Κρούστα που θα χρησιμεύσει ως χώρος στάθμευσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζερβός, ο Δήμος, με τις κινήσεις αυτές, επιχειρεί να δώσει λύσεις στα πιεστικά προβλήματα κυκλοφορίας που υπάρχουν όχι μόνο στις πόλεις, αλλά και στους οικισμούς. Πρόσφατα – έκανε γνωστό – εξελίχθηκε σχετική διαδικασία για την ενοικίαση ακινήτου στις Λίμνες που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης.

Με γνώμονα την ποιότητα ζωής δημοτών και επισκεπτών, σύμφωνα με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τις τοπικές κοινότητες, επιχειρούμε – όπως ο ίδιος τόνισε - ν΄ αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα κυκλοφοριακά ζητήματα και κυρίως αυτό της στάθμευσης στις γειτονικές κοινότητες, σε ορισμένες από τις οποίες οι δρόμοι είναι εξαιρετικά στενοί, στην λογική που κατασκευάζονταν παλαιότερα οι οικισμοί.

Ειδήσεις σήμερα 

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: «Στο όνομα» της πανδημίας περιστέλλονται θεμελιώδη δικαιώματα

Κρήτη - κορωνοϊός: Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός ασθενών στα νοσοκομεία

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 έλεγχοι και 114 πρόστιμα