Κρήτη

Ηράκλειο

Ένα πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο καραβάκι στο Λιμάνι της Παντάνασσας

καραβιπαντανασσα

Ένα πανέμορφο τρεχαντήρι, επισκευάστηκε με μεράκι, φωτίστηκε και στολίζει για πρώτη φορά, το πανέμορφο Λιμανάκι της Παντάνασσας! Το παραδοσιακό τρεχαντήρι, δωρίστηκε από αλιέα του λιμανιού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαλεβιζίου και το Λιμεναρχείο και έπειτα από την κατάλληλη επισκευή, με πολύ μεράκι και δουλειά, δίνει στην περιοχή έναν ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο τόνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η διαδικασία συντήρησης και επισκευής, καθώς και η κατασκευή ανοξείδωτης βάσης του, η τοποθέτηση του εξοπλισμού του, κλπ, έγιναν χωρίς κόστος, από ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο λιμανάκι. Καθ’ όλη την περίοδο των εορτών, το στολισμένο τρεχαντήρι θα στέλνει τα δικά του «Χρόνια Πολλά» στους επισκέπτες, με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο, ενώ αμέσως μετά τις γιορτές θα τοποθετηθεί μόνιμα σε σημείο του λιμανιού.

καραβιπαντανασσα

καραβιπαντανασσα, by gpapadakis

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Μια πολύ όμορφη εικόνα περιμένει όλους τους επισκέπτες του λιμανιού της Παντάνασσας. Ένα όμορφο, παλιό, παραδοσιακό τρεχαντήρι, που έγινε σαν καινούργιο χάρη στο μεράκι και τη θέληση των ανθρώπων του λιμανιού, στολίστηκε και δίνει πλέον άλλο τόνο στο λιμάνι. Θα ήθελα και δημόσια να τους ευχαριστήσω εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και να τους συγχαρώ για την εξαιρετική πρωτοβουλία, που είμαι σίγουρος πώς θα ενθουσιάσει τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες της περιοχής μας».

καραβιπαντανασσα

καραβιπαντανασσα, by gpapadakis

καραβιπαντανασσα

καραβιπαντανασσα, by gpapadakis

Στην μικρή γιορτή που διοργανώθηκε με αφορμή την φωταγώγησή του, από τους εμπλεκομένους φορείς, συμμετείχε ο Δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου Β. Παρασύρης, ο Διοικητής Μ. Δαφέρμος και στελέχη του Α’ Λ/Τ Ληνοπεραμμάτων, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γαζίου – και Λιμενικός – Γ. Κοτσιφός, ο Πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Αλιέων, εκπρόσωποι των εταιρειών των Ληνοπεραμάτων, κ.α.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικοι που έκαναν ποδήλατο - Σύγκρουση με αυτοκίνητο

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Η βόλτα με τα ποδήλατα για δύο ανήλικους στο Ηράκλειο παρολίγο να τους βγεί "ξινή" καθώς τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8 το απόγευμα της Κυριακής στις Μεσαμπελιές και συγεκριμένα στην οδό Ετεάρχου όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τα ποδήλατα που οδηγούσαν δύο 11χρονοι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.

Στο σημείο υπήρξε μεγάλη αναστάτωση ενώ εκλήθη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τους ανήλικους στο Βενιζέλειο νοσοκομείο που εφημερεύει.

Προανάκριση για να εξακριβωθούν οι συνθήκες που σημειώθηκε το ατύχημα διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηρακλείου.

Τροχαίο και στα Χανιά

Εξάλλου 4 άτομα τραυματίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε άλλο τροχαίο που σημειώθηκε επί του ΒΟΑΚ στο ύψος του Καβρού στα Χανιά ότι δύο ιχ συγκρούστηκαν μεταξύ τους για άγνωστη αιτία

Διαβάστε επίσης: 

Κρήτη: Βρέθηκε ζωντανό το ζευγάρι που έψαχναν μετά από πολύωρες έρευνες (φωτο)

Κρήτη: Εγκαινιάστηκε στο ΙΤΕ η υπερσύγχρονη μονάδα απεικόνισης - Τέταρτη στον κόσμο