Κρήτη

Ηράκλειο

Εκπαίδευση Στελεχών ΚΕΚ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Κυκλική Οικονομία

κεκ

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ επιλέχθηκε, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, ανάμεσα σε 190 υποψηφιότητες υποστηρικτικών οργανισμών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την εκπαίδευση δύο υπηρεσιακών στελεχών του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της πρωτοβουλίας: «Προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας σε ΜΜΕ στην Ευρώπη». 

Την εκπαίδευση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υλοποίησε  η συμβουλευτική εταιρεία KPMG Ολλανδίας στο Ηράκλειο μεταξύ 28 & 29 Μαρτίου.  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε στην Αγγλική γλώσσα και συμμετείχαν εκτός από δύο υπηρεσιακά στελέχη του οργανισμού και προσκεκλημένοι  2 υπηρεσιακοί παράγοντες από το Δήμο Ηρακλείου και 2 από το ΤΕΙ Κρήτης.
 

κεκ

κεκ, by mpeka

Κατά την εκπαίδευση παρουσιάστηκαν οι γενικές αρχές της κυκλικής οικονομίας, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας σε ΜΜΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και παραδείγματα επιτυχημένων πρακτικών κυκλικής οικονομίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Η δεύτερη ημέρα της εκπαίδευσης, αφιερώθηκε στην κατάρτιση πλάνου  δράσεων για τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου από την KPMG με τη συμμετοχή των εκπαιδευομένων για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας στις ΜΜΕ του Ν. Ηρακλείου. 

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, τηλ: 2810 342535, e-mail: symeonidou@ebeh.gr.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Λίνα Μενδώνη από Ηράκλειο: "Θα δοθεί προτεραιότητα στα Νεώρια"

Μενδώνη - Νεώρια

Επίσκεψη στα νεώρια του Ηρακλείου πραγματοποίησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που βρίσκεται από την Πέμπτη στο νησί, κάνοντας αυτοψία σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Η κ. Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου αλλά και στελέχη του δήμου, εξήγησε ότι τα νεώρια, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχουν τεθεί ως προτεραιότητα, προκειμένου να αποκατασταθούν και να δοθούν σε χρήση. Η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι πρέπει να γίνει μελέτη αποκατάστασης και να προχωρήσει τάχιστα το έργο.

«Είχαμε κάνει έναν προγραμματισμό τον Οκτώβριο του 2019 που δυστυχώς η πανδημία τον κράτησε πίσω. Ευτυχώς όμως προχώρησαν διαδικασίες εκπόνησης μελετών και εντάξεων στο τρέχον ΕΣΠΑ. Έχουν ήδη ενταχθεί τέσσερα σημαντικά έργα και αναμένεται να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία, που περιλαμβάνει κάποιες ενστάσεις που έχουν γίνει, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα, τα οποία, κάποια υλοποιούνται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και κάποια από τον δήμο» είπε η κ. Μενδώνη. 

Όπως σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού, με τον δήμαρχο Ηρακλείου επαναβεβαίωσαν ότι το master plan που αφορά στα τείχη έχει σε ένα βαθμό υλοποιηθεί και πως αυτά τα έργα που έχουν ενταχθεί, έχουν προγραμματιστεί και έχουν χρηματοδοτήσεις, είναι τμήματά του.

«Απαιτείται ένα νέο στρατηγικό σχέδιο για την παραλιακή ζώνη, που είπαμε ότι θα ξεκινήσει γρήγορα, στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που θα συμπεριλαμβάνει το κομμάτι των τειχών και των νεωρίων. Ένα σύνολο δηλαδή μνημειακό που την εποχή της Ενετοκρατίας που έγινε, ήταν ενιαίο. Έτσι θα το δούμε μέσα από την προγραμματική σύμβαση. Το υπουργείο αναμένει από τον δήμο να στείλει το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης και προτεραιότητα θα δοθεί στα νεώρια» συμπλήρωσε η κ. Μενδώνη.

Η προγραμματική σύμβαση, σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού, θα προβλέπει την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης και μελέτης επανάχρησης, σύμφωνα με τις προτάσεις στις οποίες θα καταλήξει η επιστημονική ομάδα που θα διαχειριστεί την προγραμματική σύμβαση.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Λύματα από ξενοδοχείο μετέτρεψαν τη θάλασσα σε ...βούρκο

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε 21χρονη!

Ηράκλειο: Ώρες αγωνίας για τον επιχειρηματία