Κρήτη

Ηράκλειο

Εκδήλωση για την προώθηση αγροτικών προϊόντων σε τουριστικές επιχειρήσεις στο Τυμπάκι

2_1.jpg

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρεια Κρήτης για την ενημέρωση των παραγωγών
σχετικά με τις εξελίξεις της αγοράς, τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για την προώθηση των προϊόντων τους σε τουριστικές επιχειρήσεις και τις γενικότερες εξελίξεις στην αγορά, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη Εσπερίδα, στο Τυμπάκι.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που συνδιοργανώθηκε με τον αγροτικό Σύλλογο Τυμπακίου, στο χώρο του 3ου Δημοτικού σχολείου Τυμπακίου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο θα διατηρήσουν την τεχνογνωσία και τη δυναμική τους, αλλά και πως θα μπορέσει να αναπτυχθεί μια ουσιαστική, συνεχής και εποικοδομητική συνεργασία με τους ξενοδόχους του Νομού Ηρακλείου.

Στην Εσπερίδα που είχε θέμα: «Αγροτικά προϊόντα και διασύνδεση με τον Τουρισμό», ομιλητές ήταν: ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο Σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου Νίκος Φουντουλάκης και ο Επιθεωρητής Συστημάτων Ασφάλεια τροφίμων στο φορέα πιστοποίησης ΔΕΛΤΑ Cert.

 

Ο κ. Βαμιεδάκης, επισήμανε ότι είναι ανάγκη οι δύο πυλώνες της τοπικής Οικονομίας, ο Τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας να συνεργαστούν μέσα από ένα κοινό σχεδιασμό, τόνιζοντας παράλληλα πως μέσα από την επίτευξη αυτού του στόχου, η Κρήτη θα βγει κερδισμένη πολλαπλώς.

”Κλειδί” για να γίνει πράξη αυτή η προσπάθεια είναι να επιτευχθεί ο στόχος των έμμεσων εξαγωγών. Να μπορούν οι αγρότες να τροφοδοτούν άμεσα τους ξενοδόχους και τα προϊόντα τους να καταναλώνονται από τα εκατομμύρια των επισκεπτών στην Κρήτη, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν πέρα από το νησί.

Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται η οργάνωση των παραγωγών, ώστε να μπορεί να υπάρχει σταθερή ροή τροφοδοσίας των τουριστικών επιχειρήσεων και σταθερή τιμή. Αν υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις, τότε μπορούμε άμεσα να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες συμφωνίες.

Η Περιφέρεια Κρήτης,που είναι αρωγός σε κάθε σημαντική πρωτοβουλία, στηρίζει κάθε προσπάθεια, η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους αγρότες και την τοπική Οικονομία γενικότερα», επισήμανε ο κ. Βαμιεδάκης μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο κ. Φουντουλάκης σημείωσε πως: «οι δύο πλευρές, οι ξενοδόχοι και οι αγρότες μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν. Οι ξενοδόχοι επιζητούν τη στενή συνεργασία με τους παραγωγούς και είναι έτοιμοι ακόμη και να χρηματοδοτήσουν ομάδες παραγωγών, ενισχύοντας την προσπάθεια τους για ορθή και συστηματική καλλιέργεια προϊόντων».

Ο κ. Πλάτσης, με τη σειρά του έκανε μια εκτενή αναφορά στις μορφές και τα είδη πιστοποίησης, τα οποία ουσιαστικά - όπως τόνισε- δείχνουν σε όλους ότι είναι ποιοτικά, ελεγμένα και εχουν παραχθεί με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανόλης Ορφανουδάκης. «Στο Τυμπάκι υπαρχει μια μεγάλη δυναμική στον αγροτικό τομέα. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες και προοπτικές. Είναι δεδομένο ότι η Μεσαρά και δη το Τυμπάκι, αποτελούν την περιοχή εκείνη που έχει αποδείξει πως οι αγρότες είναι πρωτοπόροι. Είναι ένα παραγωγικό εργατικό δυναμικό που συμμορφώνεται και ακολουθεί με τα δεδομένα που διαμορφώνονται και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από τις διεθνείς συνθήκες και τη νομοθεσία, καταφέρνοντας να παράγει τεράστιες ποσότητες ποιοτικών προϊόντων».

Αμέσως μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε συζήτηση, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις
των παρευρισκόμενων, οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα όπου έγινε η εκδήλωση.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 75 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.461 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Κρήτη, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 75 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 46 στο Ηράκλειο, 21 στα Χανιά, 6 στο Ρέθυμνο και 2 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα ΚΥΑ: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κατσανέβας

Κρήτη - κορωνοϊός: Κάνουν χιλιόμετρα γονείς κι εκπαιδευτικοί για το self test!