Κρήτη

Ηράκλειο

Εγγραφές στο νέο Πειραματικό, 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

8ο δημοτικό σχολείο

Η Διεύθυνση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:

Σας ενημερώνουμε για την δυνατότητα φοίτησης του παιδιού σας σε νέο Πειραματικό Σχολείο από το σχολικό έτος 2021-22.

Συγκεκριμένα για την γεωγραφική περιοχή σας, θα λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2021-22 το  8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου ως Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο αντίστοιχα σύμφωνα με το ΦΕΚ 776/Β/26-2-2021.

Για την φοίτηση  του παιδιού σας στο Πειραματικό Σχολείο, θα πρέπει κατ’ αρχήν να συμπληρώσετε (ως κηδεμόνας) την αίτηση ηλεκτρονικά στο https://www.iep.edu.gr/pps/deppsform.php έως την 17η Ιουνίου 2021. Λεπτομέρειες για την διαδικασία υποβολής της αίτησής σας, μπορείτε να δείτε στην Υ.Α. αρ. Πρ. 58877/Δ6/25-5-2021. Αίτηση μπορείτε να συμπληρώσετε ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής σας. Για σχετικές πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο aitiseispps@minedu.gov.gr

Λάβετε υπόψη σας ότι:

  1. Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη του Πειραματικού Δημοτικού για το σχολικό έτος 2021-2022 πραγματοποιείται με κλήρωση.
  2. Τα Πειραματικά σχολεία, λειτουργούν σύμφωνα με τον N.4692/12-06-2020, ενώ ο αριθμός τους συμπληρώθηκε με το ΦΕΚ 776/Β/26-2-2021 και την Υ.Α. αρ. πρ. 51614/Δ6 11-5-2021. Ιδρύθηκαν για να αποτελέσουν θετικά παραδείγματα, να καλλιεργήσουν και να διαδώσουν τις βέλτιστες εκπαιδευτικές μεθόδους, πρακτικές και εργαλεία προς αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ώστε τελικά να ωφελείται κάθε μαθητής/τρια.

Ενδεικτικές επιπλέον δυνατότητες που παρέχουν τα Πειραματικά Σχολεία είναι οι όμιλοι αριστείας και δημιουργικότητας, η εφαρμογή πιλοτικών σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας,  η συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα μέσω της συνεργασίας με Πανεπιστήμια κ.ά. ερευνητικούς φορείς εντός και εκτός χώρας, η διδασκαλία από εκπαιδευτικούς οι οποίοι αξιολογούνται με βάση τα αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους και υπηρετούν με θητεία η οποία ανανεώνεται μετά από θετική αξιολογική κρίση.

Η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία αυτά από απομακρυσμένες περιοχές, μπορεί να γίνεται με ευθύνη της Πολιτείας όπως και σε κάθε άλλο σχολείο.

Σας καλούμε να αξιοποιήσετε τις νέες ευκαιρίες που δίνονται για την πρόοδο του παιδιού σας και να συμβάλετε στην προσπάθεια της Πολιτείας για αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από 28 Μαΐου έως 17 Ιουνίου οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Πανελλαδικές 2021: Στα Μαθηματικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Ηράκλειο: Έδωσε δουλειά στο παιδί που πήγε να τον κλέψει - Το "ευχαριστώ" ήρθε 25 χρόνια μετά

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έκλεψαν τάματα από εκκλησία

εκκλησία

"Φτερά" έκαναν από το γραφείο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Ζαρό, κοσμήματα αξίας, τα οποία είχαν πάει ως "τάμα" πιστοί από τη γύρω περιοχή και όχι μόνο!

Όπως αναφέρουν τα "Νέα της Πάνω Ρίζας", τα κοσμήματα ήταν φυλαγμένα στο γραφείο της εκκλησίας, το οποίο βρίσκεται εντός της αυλής της εκκλησίας, δίπλα ακριβώς από το Ναό.

Σύμφωνα με τον πατέρα Λέανδρο Σταματάκη, η διάρρηξη πραγματοποιηθηκε κατά πασα πιθανότητα τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ η πόρτα παραβιάστηκε με μεγάλο αντικείμενο, ίσως με λοστό.

Όπως ανέφερε ο πατήρ Λέανδρος, η συγκεκριμένη κίνηση ξάφνιασε τόσο τον ίδιο όσο και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε, πρόκειται για τάματα πόνου, τα οποία κατά καιρους οι πιστοί πήγαιναν στην εκκλησία.

Ήδη έχει γίνει κατάθεση στην αστυνομία, ενώ διερευνώνται κινήσεις από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται κοντά στον Ναό.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Ανθρωποκτονία ή αυτοχειρία; Μυστήριο γύρω από τον θάνατο του άνδρα μέσα στο βαρέλι

Ηράκλειο: Περιπέτεια για επτά επιβάτες ιστιοφόρου

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας