Κρήτη

Ηράκλειο

Δομές για Αλτσχάιμερ και Αυτισμό στο Ηράκλειο ανακοίνωσε η Υφυπουργός Υγείας

Επίσκεψη στο Ηράκλειο πραγματοποιεί η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

Συναντήσεις με φορείς της υγείας στο Ηράκλειο έχει από το πρωί η υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητα στην ψυχική υγειά και τις εξαρτήσεις, Ζωή Ράπτη, η οποία ανακοίνωσε τη δημιουργία, το επόμενο διάστημα, Κέντρου Ημέρας Αλτσχάϊμερ, το οποίο θα λειτουργήσει 18 μήνες στο ΠΑΓΝΗ και στη συνέχεια στο κέντρο του Ηρακλείου, σε χώρο που όπως είπε θα κατασκευαστεί.

Επίσης ανακοίνωσε ότι οργανώνεται η δημιουργία Κέντρου Αυτισμού, για την πρόωρη διάγνωση και στήριξη των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, μέχρι την ενήλικη ζωή τους. Η κ. Ράπτη δήλωσε ικανοποιημένη από τη λειτουργία των δομών που επισκέφθηκε, ενώ σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό, είπε ότι θα επιχειρηθεί να δοθούν περισσότερα κίνητρα σε γιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν τις θέσεις που μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν καλυφθεί. 

Η κ. Ράπτη επισκέφθηκε επίσης τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ και θέλησε να ενημερωθεί για την υγεία του 5χρονου από τη Συρία που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας που επισκέπτονται τους ασθενείς.

«Για τους ανθρώπους που δεν μπορούν και λόγω covid-19 να επισκεφθούν τις δομές ψυχικής υγείας, θα υπάρξει ενίσχυση της κινητής μονάδας η οποία κάνει εξαιρετική δουλειά. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια πανδημίας έχουμε οργανώσει και θα υλοποιήσουμε ακόμη πιο δυναμικά τις υπηρεσίες τηλεσυμβουλευτικής, για ασθενείς με covid 19, που επιτείνει τα ψυχικά νοσήματα» δήλωσε η, υπουργός Υγείας η οποία αναφέρθηκε και στην από ασυλοποίηση και την επανένταξη.

«Το κομμάτι της αποασυλοποίησης και της επανένταξης των ατόμων που πάσχουν στην κοινωνία, γίνεται από τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς περιορισμένης ευθύνης και εδώ γνωρίζω ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά. Σε συνεργασία με το ΠΑΓΝΗ οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί επιτελούν ένα έργο που το υπουργείο το ενισχύει. Μάλιστα το επόμενο διάστημα προωθείται η επανένταξη μέσω της εργασίας, που αποτελεί μια σημαντική λειτουργία την οποία θέλουμε να δώσουμε στους ψυχικά ασθενείς» πρόσθεσε η κ. Ράπτη, η οποία επανέλαβε το έντονο ενδιαφέρον του ίδιου του πρωθυπουργού, όπως είπε, για την ψυχική υγεία.

Η Υφυπουργός Υγείας βρέθηκε και στην Περιφέρεια Κρήτης όπου συναντήθηκε με τον Σταύρο Αρναουτάκη.

Η Υφυπουργός Υγείας στην Περιφέρεια Κρήτης
Η Υφυπουργός Υγείας στην Περιφέρεια Κρήτης

Δείτε δηλώσεις της υφυπουργού και του περιφερειάρχη Κρήτης:

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Έσβησε" στην Εντατική ο οδοντίατρος

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Δύο νέοι θάνατοι από επιπλοκές της νόσου covid - 19 καταγράφηκαν στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και στο ΠΑΓΝΗ, αντίστοιχα, την Τρίτη (21/9).

Στο Βενιζέλειο, πρόκειται για έναν 77χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου, είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν ανεμβολίαστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, πρόκειται για συνταξιούχο οδοντίατρο ο οποίος εργαζόταν για αρκετά χρόνια σε δημόσιο οργανισμό υγείας.

Στο ΠΑΓΝΗ, κατέληξε ένας 83χρονος ο οποίος εισήχθη στην κλινική κόβιντ στις 20 του μήνα και δύο ημέρες μετά, κατέληξε. Σύμφωνα με την διοίκηση του νοσοκομείου είχε υποκείμενα νοσήματα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Με μπαλωθιές και μαντινάδες αποχαιρέτισαν τον Μαθιό - Θρήνος για τον 17χρονο

Κρήτη: Ο ένας έκλεψε μηχανή κι ο άλλος "άνοιξε" αυτοκίνητα

Ηράκλειο: Παρανάλωμα του πυρός το σταθμευμένο αυτοκίνητο

ESPA BANNER