Κρήτη

Ηράκλειο

Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου: Συνεδριάζει δια περιφοράς τη Δευτέρα 

Λότζια

Συνεδριάζει δια περιφοράς την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου  από τις 11 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι. 

Γνωστοποίηση ψήφου και τυχόν απόψεων των Μελών του Δ.Σ: Μέσω αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρ. διευθ.: dsymvoulio@heraklion.gr  ή τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη Γραμματεία του Δ.Σ. (Τηλ: 2813409119, 2813409117), κατά τις ώρες διεξαγωγής της Συνεδρίασης (11:00 πμ - 14:30 μμ).

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, που εισηγούνται τα παρακάτω θέματα είναι διαθέσιμοι και κατά τις ώρες διεξαγωγής της Συνεδρίασης (11:00 π.μ. - 14:30 μ.μ.), προκειμένου να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήματα.

                                          ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

     

Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 σύμφωνα με τρία (3) αιτήματα Τμημάτων του Δήμου Ηρακλείου (απόφαση 890/2020 Οικονομικής Επιτροπής).

Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 βάση τριών (3) αιτημάτων των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου (απόφαση 891/2020 σε ορθή επανάληψη  Οικονομικής Επιτροπής).

Συμβιβαστικός προσδιορισμός αποζημίωσης (άρθρο 23 του Ν.2882/01) για ρυμοτομούμενο τμήμα ιδιοκτησίας συνολικού εμβαδού 1.288,38 τ.μ. και επικείμενα 15 κ.μ. κτίσμα και 234 ελαιόδεντρα στο Ο.Τ. 1715 της περιοχής «Άγιος Ιωάννης – Μεσαμπελιές – Φορτέτσα» του Δήμου Ηρακλείου για την κατασκευή αθλητικού κέντρου (απόφαση 931/2020 Οικονομικής Επιτροπής). 

Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 του τμήματος Συντήρησης Δημοτικών και Σχολικών Κτιρίων (απόφαση 943/2020 σε ορθή επανάληψη  Οικονομικής Επιτροπής).

Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 σχετικά με την προμήθεια 8 νέων απορριμματοφόρων μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (απόφαση 946/2020 σε ορθή επανάληψη  Οικονομικής Επιτροπής).

Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.188.6.1/2020 ΑΔΣ Πράσινου Ταμείου (απόφαση 947/2020 σε ορθή επανάληψη  Οικονομικής Επιτροπής).

Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 σχετικά με την ένταξη 2 χρηματοδοτούμενων πράξεων (απόφαση 948/2020 σε ορθή επανάληψη  Οικονομικής Επιτροπής).

Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2020 σύμφωνα με  τα αιτήματα (4) Τμημάτων του Δήμου Ηρακλείου (απόφαση 949/2020 σε ορθή επανάληψη  2 Οικονομικής Επιτροπής).

Διακανονισμός οφειλών δημοτών.

Έγκριση τρόπου εκτέλεσης του έργου "Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων (με αυτεπιστασία) (Ν) ".

Παραχώρηση χρήσης και κατηγοριοποίηση οδών για τη διεξαγωγή του 18ου Αγώνα – Μινωικού Άθλου.

Γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της πιλοτικής μονάδας παραγωγής βιοπλαστικού στο πλαίσιο του προγράμματος «A2UFOOD – Αποφευκτέα και μη τροφικά υπολείμματα: Μια ολιστική προσέγγιση διαχείρισης για αστικές περιοχές».

Έγκριση απομάκρυνσης δένδρου και αντικατάστασή του με νέες φυτεύσεις.

Γνωμοδότηση του Δ.Σ. για μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Δήμου Ηρακλείου, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Γνωμοδότηση του Δ.Σ. για μεταβολές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Δήμου Ηρακλείου, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Έγκριση θέσεων περιπτέρων (απόφαση 77/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

 

Κρήτη

Κρήτη: Συνάντηση Κουράκη με Καραμανλή και Κεφαλογιάννη για τον ΒΟΑΚ

Γιάννης Κουράκης

“Κλείδωσε” για την ερχόμενη Πέμπτη, το σημαντικό ραντεβού που θα έχει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης και μέλη της διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον πολύπαθο ΒΟΑΚ ενώ η συνάντηση αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον μετά από τα όσα ανέφερε ο Υπουργός, Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών δήλωσε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα κατατεθούν όλες οι μελέτες για να δοθεί η απαραίτητη περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ αναφέρθηκε στην προμελέτη οδικών και υδραυλικών έργων στις παρακάμψεις Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, στο πλαίσιο της οποίας θα εξετασθεί και το ζήτημα των πέντε ανισόπεδων κόμβων, Μεσσαράς, Φοινικά, Κνωσσού, Κατσαμπά και αεροδρομίου.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ που δίνει μεγάλη σημασία στο θέμα του συγκεκριμένου δρόμου, ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία για τη συνάντηση που θα έχει, μιλώντας σήμερα στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη ενώ τόνισε την ανάγκη ύπαρξης νέων χαράξεων.

Μίλησε για την πρωτοβουλία του, που στάθηκε η αφορμή για την επικείμενη συνάντησή του στο Υπουργείο και στάθηκε στην αξία που θα έχει το γεγονός ότι ο Κρητικός υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης γνωρίζει καλά το θέμα και όλες τις παραμέτρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Καραμανλής, από τη Βουλή, σημείωσε χθες ότι το υπουργείο του έχει αναθέσει από τις 09/11/2020, σύμβαση συμβούλων για να εξετάσουν και τα ζητήματα των 5 κόμβων στο Ηράκλειο, συμπεριλαμβανομένων και των παρακάμψεων στα Χανιά και το Ρέθυμνο και τα συμπεράσματα αυτής της μελέτης αναμένονται εντός του Φεβρουαρίου.

Σημείωσε πάντως ότι οι κόμβοι στο Ηράκλειο, που εκτείνονται σε μήκος 7 χλμ, δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και χρόνια. Το οδόστρωμά τους είναι σε κακή κατάσταση και αυτό δημιουργεί τεράστια ζητήματα οδικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κακοκαιρία: Παραλίγο να πέσουν σε γκρεμό παράτολμοι εκδρομείς

Νίκος Παπαθανάσης στο Ράδιο Κρήτη: Θα στηριχθούν με όλα τα μέσα επιχειρήσεις και εργαζόμενοι