Κρήτη

Ηράκλειο

Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου: Τέλος στη ... χαρτούρα βάζει ψηφιακή εφαρμογή

Δημοτική Αστυνομία

Στην ψηφιακή εποχή βαδίζει σταθερά η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου με την εφαρμογή ψηφιακών εργαλείων που στόχο έχουν να διευκολύνουν το έργο της αστυνόμευσης, να αυξήσουν την ταχύτητα στη διεκπεραίωση των υποθέσεων και να συμβάλλουν στην ορθότερη αρχειοθέτηση και αποθήκευση των δεδομένων αλλά και την αλίευση στατιστικών στοιχείων μέσα από αυτά.

Προσανατολισμένη η δημοτική αστυνομία στη νέα εποχή, το επόμενο διάστημα θα μπει σε λειτουργία εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα της Υπηρεσίας, στην οποία εφαρμογή θα συγκεντρώνονται, θα καταγράφονται και θα γίνεται η επεξεργασία όλων των συμβάντων, την περιστατικών στα οποία καλούνται οι δημοτικοί αστυνομικοί, όλων των παραπόνων και των αιτημάτων που υποβάλλονται από τους πολίτες.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που η υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας δουλεύει εδώ και περίπου ένα χρόνο και το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το δημοτικό ταμείο.

Η λειτουργία της εφαρμογής ουσιαστικά θα βάλει τέλος στη … χαρτούρα, σε όλα τα χειρόγραφα και τη χειρόγραφη διεκπεραίωση υποθέσεων.

Έως σήμερα, οι πολίτες μπορούν με τέσσερις τρόπους να κάνουν γνωστό στην υπηρεσία ένα πρόβλημα τους ή ένα αίτημα, διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας στην ιστοσελίδα heraklion.gr, μέσω email, τηλεφωνικά ή με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Με την εισαγωγή της εφαρμογής όλη αυτή η πληροφορία αλλά και η όποια αυτοψία πραγματοποιήσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί και το οποίο υλικό συγκεντρώσουν πχ φωτογραφίες ή βίντεο θα ψηφιοποιείται και ακολούθως η όποια εξέλιξη ή δράση από μεριάς της Υπηρεσίας θα καταγράφεται στην ίδια μορφή.

Πρόκειται για μια καινοτομία στον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας” σημειώνει ο Πολιτικός Προϊστάμενος Μαρίνος Παττακός.

 

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ηράκλειο: Πληρώνεται τη σύνταξή της μετά από παρέμβαση του “Ράδιο Κρήτη”!

Κρήτη - Νέος ΒΟΑΚ: Σήραγγες 40 χλμ και νέες γέφυρες από Νεάπολη έως Χανιά!

Κρήτη - κορωνοϊός: "Καμπάνες" σε ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Έκλεψαν ιερό λείψανο από εκκλησία (φωτογραφίες)

εκκλησία διάρρηξη

Άγνωστοι διέρρηξαν τον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στα Νεροκούρου Χανίων και έκλεψαν το ιερό λείψανο που φυλασσόταν στο Ναό.

Οι εικόνες καταστροφής που αντίκρισαν ο εφημέριος π. Χρήστος Καρίπογλου ήταν αποκαρδιωτικές από τη δράση των ιερόσυλων.

Έκκληση να επιστραφεί το ιερό λείψανο
Έκκληση να επιστραφεί το ιερό λείψανο
Παραβιασμένα συρτάρια, ντουλάπες και αποθηκευτικοί χώροι
Παραβιασμένα συρτάρια, ντουλάπες και αποθηκευτικοί χώροι

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, τόσο ο Εφημέριος, όσο και οι Ενορίτες κάνουν θερμή παράκληση σε αυτόν ή αυτούς που διέπραξε την πράξη αυτή, να επιστρέψει το Ιερό Λείψανο στο Ναό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ για τη νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική

Κρήτη: Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο λιμάνι