Κρήτη

Ηράκλειο

Δημοτική Αρχή Ηρακλείου: Δίνει απαντήσεις για τη ΔΕΠΑΝΑΛ

Η Λότζια

Το ...γάντι σήκωσε η δημοτική αρχή Ηρακλείου στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική κίνηση "Ενεργοί Πολίτες", αναφορικά με την ενέργεια της να προσβάλλει την απόφαση του ΔΣ του Ηρακλείου που αφορά στην οικονομική ενίσχυση της ΔΕΠΑΝΑΛ. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής: 

"H ΔΕΠΑΝΑΛ είναι μια εταιρεία του Δήμου Ηρακλείου που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία και χρειάζεται οικονομική στήριξη.

Η Δημοτική Αρχή συνέταξε μια στοιχειοθετημένη πρόταση, η οποία συνοδευόταν από την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, για το ύψος αυτής της ενίσχυσης.  

Ορισμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν μια άλλη πρόταση, για μικρότερη οικονομικά ενίσχυση,  η οποία δεν συνοδευόταν από την ανάλογη εισήγηση των υπηρεσιών, ως θα όφειλε βάση του νόμου, κατά την εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέρασε με πλειοψηφία, η δεύτερη πρόταση.  

Η Δημοτική  Αρχή και η ΔΕΠΑΝΑΛ, με αίσθημα ευθύνης, πρωτίστως απέναντι στις οικογένειες των εργαζομένων στην εταιρεία, προσέφυγαν στην επιτροπή του άρθρου 152, όπως είχαν κάθε δικαίωμα, εναντίον της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία με την σειρά της είχε επικυρώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με αυτόν τον τρόπο θα κριθεί η νομιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης. Και ασφαλώς η Δημοτική Αρχή θα σεβαστεί την κρίση της επιτροπής."

Φανταζόμαστε ότι τούτο αποτελεί επιθυμία όλων των δημοτικών παρατάξεων: οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι σύννομες. 

Όλα τα άλλα, περί «αντιδημοκρατικών ενεργειών» κλπ. δεν χρήζουν καν σχολιασμού."

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Σήφης Βαλυράκης: Συμπληρωματικές καταθέσεις και δικογραφία για 2 ψαράδες

Ηράκλειο: Θέλουν μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι

Κρήτη: Ο ιατροδικαστής για τον νεκρό άνδρα που βρέθηκε στο δρόμο

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...

Γιώργος Μυξάκης

Βαρύ πένθος στην οικογένειά του αλλά και στην τοπική ΕΛ.ΑΣ έχει σκορπίσει η είδηση θανάτου του 38χρονου Γιώργου Μυξάκη, του αστυνομικού που το μεσημέρι του Σαββάτου (8/5) άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν.

Ο αστυφύλακας, που υπηρετούσε στο ΤΑΕ Χανίων, είχε τραυματιστεί εν ώρα υπηρεσίας μέσα στο περιπολικό με το υπηρεσιακό του όπλο.

Η κατάσταση της υγείας του, εξ αρχής θεωρήθηκε κρίσιμη καθώς είχε τραυματιστεί στον δεξιό κρόταφο.

Πάλεψε στη ΜΕΘ από τις 24 Απριλίου ωστόοσο το Σάββατο, ο οργανισμός του δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς και φίλους.

Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων:

 

« Συλλυπητήρια ανακοίνωση». Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, εκφράζουμε την οδύνη και τα θερμά μας...

Δημοσιεύτηκε από Σεληνιωτάκης Στέλιος στις Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σήμερα στην Κρήτη τα εμπορικά καταστήματα

Έπεσε ο κινεζικός πύραυλος - Στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια