Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Φαιστού: Ενημέρωσε για τις επαφές του στην Αθήνα ο Δήμαρχος

antidimarhoi.jpg

Αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με τις εξελίξεις των επαφών και συναντήσεων στην Αθήνα, αλλά και σε σχέση με την πορεία μεγάλων έργων που πραγματοποιούνται στο Δήμο Φαιστού έκανε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης στους Αντιδημάρχους του στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασης που συγκάλεσε μετά την επιστροφή του.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση και την αισιοδοξία του για την εξέλιξη των διεκδικήσεων στην Αθήνα, τονίζοντας πως η εκτίμηση του είναι ότι μέσα στο προσεχές διάστημα θα δρομολογηθούν μια σειρά από σπουδαία και μεγάλα έργα για το Δήμο, τα οποία είναι σε απόλυτη εναρμόνιση με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξης.  Ο Δήμαρχος έθεσε τις βασικές του προτεραιότητες για τη θερινή περίοδο δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην ενίσχυση και τόνωση του Τουρισμού με κάθε μέσο, στην προώθηση μεγάλων έργων ύδρευσης και άδρευσης που προχωρούν σε επίπεδο Δήμου και Υπουργείων, καθώς και στον τομέα καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας με δεδομένη την είσοδο του Δήμου σε μια περίοδο με αυξημένη κίνηση.

Παρ’ όλα αυτά και παρά την ικανοποίηση του από την ως τώρα έκβαση των επαφών στην Αθήνα, ο Δήμαρχος ζήτησε από τους Αντιδημάρχους του ακόμα περισσότερη δουλειά κι ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα προβλήματα καθημερινότητας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν συντομότερα ζητήματα που ενδεχομένως έχουν δημότες.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να τονίσει την τεράστια έλλειψη προσωπικού, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με τη λειτουργία του Δήμου, δίνοντας ωστόσο εντολές στους αντιδημάρχους του να επιλυθούν με κάθε τρόπο και να εξευρεθούν μέθοδοι και πόροι, προκειμένου το όλο σχήμα να είναι λειτουργικό. Ο ίδιος τόνισε πως για πρώτη φορά στο Δήμο Φαιστού προχωρούν παράλληλα τόσες μελέτες και βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από έργα, που πρέπει είτε να δρομολογηθούν, είτε να ολοκληρωθούν.

«Θα πρέπει να σκεφτόμαστε τεχνοκρατικά και να δώσουμε στους Δημότες όλα όσα αξίζουν, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην καθημερινότητα» δήλωσε ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος και ζήτησε από τους αντιδημάρχους να συντονίσουν όλα τα συνεργεία και όλους τους υπαλλήλους, αφού πλέον η «δουλειά είναι πάρα πολλή και χωρίς την υποστήριξη του συνόλου θα είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί».

Κρήτη

Κρήτη: Πώς να αποφύγουμε τη χρήση ζιζανιοκτόνων στα μποστάνια - Χρήσιμες συμβουλές

Φωτό αρχείου

Πρακτικές συμβουλές για την αποφυγή της χρήσης ζιζανιοκτόνων σε ερασιτεχνικούς λαχανόκηπους και μποστάνια έδωσε σήμερα μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο κ. Μιχάλης Παπαηλιάκης γεωπόνος στο αγρόκτημα της Γεωπονικής σχολής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Ο κ. Παπαηλιάκης τόνισε ότι ακόμη και η χρήση χαλκού και θειαφιού είναι σωρευτικά επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Παράλληλα επεσήμανε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι,τους οποίους και ανέλυσε στην εκπομπή, για την προστασία των κηπευτικών και την αποφυγή της χρήσης ζιζανιοκτόνων.

Ας ακούσουμε τι είπε στο Ράδιο Κρήτη ο γεωπόνος κ. Μιχάλης Παπαηλιάκης: