Κρήτη

Ηράκλειο

Διαβούλευση για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού

Λαϊκή αγορά

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου συνήλθε σε συνεδρίαση, δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών την Τετάρτη 08/07/2020 και ώρα 12:00 σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄55/11-3- 2020).

Το θέμα που απασχόλησε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ήταν η «Δημόσια Διαβούλευση για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τρίτη στη Δημοτική Κοινότητα της Νέας Αλικαρνασσού».

Ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη των μελών της επιτροπής τη με αριθμ.πρωτ.54874/03.07.2020 εισήγηση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τρίτη, στη Δημοτική Κοινότητα της Νέας Αλικαρνασσού, από τις οδούς Αρτεμησίας και Διονυσίου στην οδό Μικράς Ασίας από την οδό Σταδίου μέχρι και την συμβολή της με την οδό Ι. Προκοπίδη (πριν τον οικισμό Αγίου Νεκταρίου).

Εναλλακτικά προτείνεται η μεταφορά της στην οδό Πυθέως και Ιωάννη Προκοπίδη μέχρι και την συμβολή της με την οδό Μικράς Ασίας. Η μετακίνηση θα είναι προσωρινή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο δημοτικό ακίνητο έμπροσθεν του Καταστήματος Κράτησης Νέας Αλικαρνασσού που
θα στεγάσει μόνιμα την λαϊκή αγορά. Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι σύμφωνα με το άρθρο 79 παρ.2 του Ν.3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) και του άρθρου 73 του Ν. 3852/2010 το θέμα που συζητείται θα τεθεί σε διαβούλευση, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις-παρατηρήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και αρμόδιοι φορείς και στη συνέχεια η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να εισηγηθεί σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά την ανακοίνωση των παραπάνω ακολούθησε σχετική συζήτηση μεταξύ των μελών της επιτροπής κατά την οποία o Πρόεδρος πρότεινε να τεθεί σε διαβούλευση για δέκα (10) ημέρες, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις-παρατηρήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και αρμόδιοι φορείς.

Η πρόταση του Προέδρου έγινε ομόφωνα δεκτή από τα μέλη της Επιτροπής. Έτσι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε ομόφωνα και θέτει σε δημόσια διαβούλευση για δέκα (10) ημέρες στους ενδιαφερόμενους πολίτες το θέμα της μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τρίτη, στη Δημοτική Κοινότητα της Νέας Αλικαρνασσού, από τις οδούς Αρτεμησίας και Διονυσίου στην οδό Μικράς Ασίας από την οδό Σταδίου μέχρι και την συμβολή της με την οδό Ι. Προκοπίδη (πριν τον οικισμό Αγίου Νεκταρίου).

Εναλλακτικά προτείνεται η μεταφορά της στην οδό Πυθέως και Ιωάννη Προκοπίδη μέχρι και την συμβολή της με την οδό Μικράς Ασίας. Η μετακίνηση θα είναι προσωρινή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο δημοτικό ακίνητο έμπροσθεν του Καταστήματος Κράτησης Νέας Αλικαρνασσού που θα στεγάσει μόνιμα την λαϊκή αγορά. Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, θα συζητήσει το θέμα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα κερί στη Χάρη της Παναγίας Καμαριανής (φωτογραφίες)

Το προσκύνημα του Δεκαπενταύγουστου με μάσκες

Διαφορετικό είναι φέτος, λόγω κορωνοϊού το προσκύνημα του Δεκαπενταύγουστου σε ναούς και μοναστήρια που πανηγυρίζουν. Οι πιστοί πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα και να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό διασποράς του ιού.

 

Παναγία Καμαριανή κορωνοϊός
Παναγία Καμαριανή κορωνοϊός

Ο φωτογραφικός φακός του Imageonline αποτύπωσε στιγμές από το προσκύνημα στην Παναγία Καμαριανή στη Νέα Αλικαρνασσό 

Περιπολικό έξω από την Παναγία Καμαριανή
Περιπολικό έξω από την Παναγία Καμαριανή

Τα μέτρα ελέγχονται από την αστυνομία, με το περιπολικό έξω από τον Ναό της Παναγίας, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος δεν πραγματοποιούνται λιτανείες.