Κρήτη

Ηράκλειο

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου - Δείτε το πρόγραμμα

ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί κοινή διανομή ειδών κρεοπωλείου και παντοπωλείου, ως εξής:

Για το σημείο διανομής Α1 - Εργατικές Κατοικίες Αγίας Αικατερίνης (δ/νση:Σ. Σολωμού 14) από Δευτέρα 18 ως και Παρασκευή 22 Μαΐου από 08:30 ως 14:30.

Για το σημείο διανομής Α2 - Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου  (θύρα 3) από Δευτέρα 18 ως και Παρασκευή 22 Μαΐου από 08:30 ως και 14:30 .

Για το σημείο διανομής Α3 – Τάλως (Μάχης Κρήτης &Ελύρου, περιοχή Τάλως) από Δευτέρα 18 ως και Παρασκευή 22 Μαΐουαπό 08:30 ως και 14:30 .

Για το σημείο διανομής Α4 – Ασίτες:  Πέμπτη 21 Μαΐου (ώρα 09:30– 14:00).

Για το σημείο διανομής Α5 – Δαφνές: Πέμπτη 21 Μαΐου (ώρα 10:30– 14:00).

Για το σημείο διανομής  A6 – Κυπαρίσσι: Πέμπτη 21 Μαΐου (ώρα 09:30– 14:00).

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιούνται σταδιακά (ανά ημέρα) και θα ενημερώνονται ατομικά με τηλεφωνική κλήση από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, για το σημείο διανομής, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής των προϊόντων. Η ειδοποίηση θα είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και σημείο διανομής.

Συνιστάται στους δικαιούχους να προσέρχονται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και για την αποφυγή συνωστισμού θα πρέπει να προσέρχεται στο σημείο διανομής μόνο ένα άτομο ανά αίτηση (ο ίδιος ο δικαιούχος). Σε κάθε περίπτωση είναι σκόπιμο να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις (απόσταση 2 μέτρων).

Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι απαιτείται να έχουν μαζί τους:  

Το βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους.

Την εγκριτική απόφαση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα δύναται να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση.

 

Κρήτη

Στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ο Γιώργος Καρτσάκης

Καραμαλάκης - Καρτσάκης

Με τον τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη συναντήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου, Γιώργος Καρτσάκης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα εξής:

Η υπαγωγή των Αστυνομικών υπηρεσιών του Νόμου Λασιθίου στις υπηρεσίες «παραμεθορίου» προκειμένου να αντιμετωπισθεί η απροθυμία υπηρέτησης στο Νόμο μας και να δοθούν ειδικά κίνητρα στους αστυνομικούς ώστε να καταφέρουμε αρχικά να διατηρήσουμε τον αριθμό των Αστυνομικών που υπηρετούν στον Νομό Λασιθίου και ίσως στο μέλλον να καταφέρουμε να πετύχουμε την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων για να μπορέσουν επιτέλους οι υπηρεσίες να λειτουργούν εύρυθμα και να νιώθει ο πολίτης του Νομού, μεγαλύτερη ασφάλεια.

Την αύξηση των οργανικών θέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου από 325 στις 375  θέσεις καθώς αναλογεί σε εθνικό επίπεδο ένας αστυνομικό ανά 200 πολίτες και στην Διεύθυνση μας βάση οργανικής δύναμης αναλογεί ένας αστυνομικός ανά 230 πολίτες. 

Την Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου με τουλάχιστον 30 Αστυνομικούς τόσο για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων αλλά και για την ενδεχόμενη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος της Νεάπολης με 21 αστυνομικούς. 

Την ενίσχυση με δώδεκα άτομα (μεταθέσεις - αποσπάσεις) για την στελέχωση του Γραφείου Διαβατηριακού Ελέγχου της Υ.Α. Αγίου Νικολάου, για το επικείμενο άνοιγμα των θαλάσσιων συνόρων και την άφιξη Κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή μας.

Την ενίσχυση του Νομού μας με 82 καινούρια αλεξίσφαιρα από 14.000 που θα αγοράσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς τόσο αναλογούν να λάβει η Διεύθυνση μας βάση της Οργανικής της Δύναμης.

Την αντικατάσταση και των 38 κρανών της Διμοιρίας υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου καθώς αυτά τα αναλώσιμα υλικά είναι πλέον άχρηστα και επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των Αστυνομικών που απαρτίζουν αυτή την ομάδα . 

Την τοποθέτηση εννέα κλιματιστικών και συγκεκριμένα δύο για τον Αστυνομικό Σταθμό του Οροπεδίου Λασιθίου, δύο για την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ένα για το Α.Τ. Αγίου Νικολάου, δύο για το Α.Τ. Ιεράπετρας, δύο για το Αστυνομικό Τμήμα της Σητείας.

Την έγκριση δαπανών για την επισκευή – συντήρηση, σε μέρη των οχημάτων (φάρους, ηχητικά, κ.α) της Δ.Α Λασιθίου

Έξι (6) περιπολικά εκ των οποίων τα τέσσερα να είναι τύπου τζιπ ώστε να στελεχωθεί ο στόλος των υπηρεσιών που περιπολούν τις ορεινές και δύσβατες περιοχές του Νομού μας 

Την επίσπευση των διαδικασιών για την αποδοχή Δωρεάς του οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί από ιδιώτες στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την Δημιουργία του Αστυνομικού Μεγάρου Αγίου Νικολάου . Επίσης την άμεση μεταστέγαση του Α.Τ. Σητείας και του Α.Σ. Οροπεδίου σε άλλο κτίριο λόγο ακαταλληλότητας των ήδη υπάρχων.

Την εκπαίδευση των Διαχειριστών της Δ.Α Λασιθίου στην νέα διαδικασία όπου ορίζετε πρωτεύοντα διατάκτης, ο Διευθυντής.

Την δημιουργία Πρατηρίου Καυσίμων, για τα περιπολικά, στον αύλιο χώρο των φυλακών Νεάπολης.

Ο Αρχηγός με ενδιαφέρον άκουσε τα όσα ειπώθηκαν και μας ενημέρωσε ότι θα αποστείλει σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα ικανοποιητικό αριθμό αλεξίσφαιρων και άλλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την κάλυψη των αναγκών των αστυνομικών της Κρήτης . Επίσης θα φροντίσει επισπευτούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου Αγίου Νικολάου και για την μεταστέγαση του Α.Τ. Σητείας. Τέλος εξέφρασε θετικά την διάθεση του να εξετάσει άμεσα τα αιτήματα μας και να αποδώσει λύσεις στα προβλήματα που του τέθηκαν.