Κρήτη

Ηράκλειο

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα

φωτιά αγία βαρβάρα

Ορατή από το δρόμο, είναι η μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από την Αγία Βαρβάρα.

Οι πυκνοί καπνοί κάλυψαν όλην την περιοχή, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.

Η φωτιά καίει ελιές και χορτολιβαδική έκταση και για την ώρα δεν απειλεί το χωριό, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γόρτυνας Λευτέρη Κοκολάκη.

Ωστόσο οι άνεμοι έντασης έως 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν τους δεκάδες πυροσβέστες και το ελικόπτερο που επιχειρούν.

Συγκεκριμένα 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και το ελικόπτερο.

Πυκνοί καπνοί καλύπτουν την περιοχή
Πυκνοί καπνοί καλύπτουν την περιοχή

Οι πυκνοί καπνοί κάλυψαν όλην την περιοχή, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.

Δείτε το βίντεο του Mixalis Skoulas Mixalos

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ενυδρείο Κρήτης: Ανοίγει ξανά τις πύλες του μετά από καιρό

ενυδρειο κρητης

Έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι τους επισκέπτες του ;έπειτα από αρκετό καιρό είναι το Ενυδρείο Κρήτης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την
επαναλειτουργία των μουσείων, το Ενυδρείο Κρήτης CRETAquarium θα είναι ανοιχτό στους επισκέπτες του καθημερινά από τις 17/05/2021.

Στη διάρκεια της αναγκαίας πολύμηνης απομόνωσής μας λόγω της πανδημίας COVID-19, το καταρτισμένο προσωπικό της Ενυδρειολογίας βρισκόταν καθημερινά στο χώρο φροντίζοντας τις ανάγκες όλων των θαλάσσιων οργανισμών που φιλοξενεί. Αντίστοιχα, το τμήμα εκπαίδευσης εγκαινίασε ένα νέο κύκλο διαδικτυακών ξεναγήσεων για τους μαθητές των σχολείων και για μεμονωμένα γκρουπ, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα για μια «εικονική» βόλτα στο χώρο μας. Με αυτό τον τρόπο προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ζωντανή την επαφή μας με τους φίλους του Ενυδρείου.

Δυστυχώς, πριν μερικές βδομάδες χάσαμε αιφνιδιαστικά τους δύο ταυροκαρχαρίες (Carchariastaurus) μετά από 15 χρόνια συμβίωσης με τα υπόλοιπα ψάρια στο ενυδρείο μας. Οι πιθανοί παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή τη σημαντική απώλεια μελετώνται με τη βοήθεια διεθνών ενυδρειολόγων συνεργατών μας. Στο σύντομο μέλλον θα φιλοξενήσουμε και πάλι άτομα αυτού του εντυπωσιακού είδους, η προσπάθεια εμπλουτισμού των συλλογών μας με τα υπέροχα πλάσματα του Μεσογειακού θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι συνεχής, όπως και η αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών του ενυδρείου μας.

Στο πλαίσιο αυτό, με την ευκαιρία του ορισμού από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών της περιόδου
2021-2030 ως «Δεκαετία Ωκεάνιας Έρευνας για Βιώσιμη Ανάπτυξη», το Ενυδρείο Κρήτης ετοιμάζει για το καλοκαίρι μια έκθεση όπου παρουσιάζονται οι έρευνες του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και των ινστιτούτων του, σε θέματα ωκεανογραφίας, βιοποικιλότητας και της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής, όπως επίσης οι διάφορες δράσεις του ΕΛΚΕΘΕ σχετικά με την γαλάζια οικονομία, την βιοτεχνολογία και τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Κατά την επαναλειτουργία του Ενυδρείου Κρήτης εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του SARS-CοV-2 με ωράριο λειτουργίας, καθημερινά από 09:30 ως 16:30 (το τελευταίο εισιτήριο). Το ωράριο αυτό θα επεκταθεί αργότερα. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους, και ευχόμαστε σε όλους σας μια καλή και ασφαλή καλοκαιρινή σεζόν κρατώντας πάντα τις απαραίτητες προφυλάξεις για να απολαύσουμε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό μας καλοκαίρι."

ειδησεις σήμερα

Κρήτη: Πανευρωπαϊκή πρωτιά στην αύξηση της ανεργίας

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα μείωση στις νοσηλείες

Ηράκλειο: 38χρονος βρέθηκε νεκρός από τη σύζυγό του στο μπάνιο