Κρήτη

Ηράκλειο

"Απολύσεις αντί εμβολιασμών"

εργατικο κεντρο - εμβολιασμοι

Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου:

Το Εργατικό  Κέντρο Ηρακλείου, o Σύλλογος Ιατρικών επισκεπτών Κρήτης, το Σωματείο βοηθών Φαρμακείου & Φαρμακοϋπαλλήλων Ν.Ηρακλείου, στέκεται  στο πλευρό  της ΠΟΙΕΦΣΕΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων) και στον δίκαιο αγώνα για την άμεση επίλυση των εργασιακών προβλημάτων του κλάδου.

Η ένταξη των Ιατρικών Επισκεπτών και των Φαρμακοϋπαλλήλων κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη στο πρόγραμμα εμβολιασμού Ελευθερία  κατά προτεραιότητα, ώστε να μπορούν να εργαστούν στο φυσικό χώρο εργασίας τους (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Ιδιωτικά Ιατρεία) χωρίς να έχουν τον παραμικρό κίνδυνο για την υγεία τους ,οι εργαζόμενοι στο χώρο του φαρμάκου είναι πολλαπλός εκτεθειμένοι, γιατί οι νοσούντες δεν καλύπτονται ασφαλιστικά και ο κορονοϊός δεν αναγνωρίζεται ως επαγγελματική νόσος.

Η πανδημία έχει επιταχύνει μια σειρά από μεταβολές στην δομή και στην οργάνωση της εργασίας με την περιστολή εργασιακών κεκτημένων και δικαιωμάτων, αυτό δημιουργεί συνθήκες έντονης εργασιακής ανασφάλειας και επισφάλειας.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις απολύσεις που είδαμε εν μέσο του δεύτερου κύματος της Πανδημίας τις πρώτες μέρες του 2021 στον χώρο των Ιατρικών Επισκεπτών από μεγάλη Φαρμακευτική Εταιρεία, όταν άπαντες γνωρίζουν την αυξανόμενη κερδοφορία που υπάρχει χρόνο με τον χρόνο στην  φαρμακευτική αγορά της Ελλάδας.

Η πανδημία μπορεί να καθυστέρησε πρόσκαιρα τα πλάνα των Φαρμακευτικών Εταιρειών για ανακατανομή (μείωση) του Ανθρώπινου Δυναμικού αλλά δεν τα ακύρωσε δημιουργώντας τεράστιο εργασιακό πρόβλημα σε δεκάδες Συναδέλφους μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Το ΕΚΗ απαιτεί από  τους αρμόδιους φορείς τη δημιουργία , ενός κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κατοχυρώνει εργασιακά και ασφαλιστικά το σύνολο των εργαζομένων στο χώρο του Φαρμάκου τόσο τους Ιατρικούς Επισκέπτες, όσο και τους Φαρμακοϋπαλλήλους.

Το ΕΚΗ απαιτεί άμεσα  να θεωρηθούν όλες οι απολύσεις που έγιναν κατά την διάρκεια της καθολικής απαγόρευσης (LockDown) παράνομες-καταχρηστικές και να ακυρωθούν.

Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας  και την ΓΣΕΕ να πράξουν τα δέοντα κάνοντας όλες εκείνες τις ενέργειες που προβλέπονται για την άμεση ακύρωση των απολύσεων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Κατηγορείται ότι χτύπησε την κόρη της επειδή δεν διάβαζε

Αιματηρή συμπλοκή: Τον μαχαίρωσε για μια θέση στο κατάλυμα

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Έκλεψαν ιερό λείψανο από εκκλησία (φωτογραφίες)

εκκλησία διάρρηξη

Άγνωστοι διέρρηξαν τον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στα Νεροκούρου Χανίων και έκλεψαν το ιερό λείψανο που φυλασσόταν στο Ναό.

Οι εικόνες καταστροφής που αντίκρισαν ο εφημέριος π. Χρήστος Καρίπογλου ήταν αποκαρδιωτικές από τη δράση των ιερόσυλων.

Έκκληση να επιστραφεί το ιερό λείψανο
Έκκληση να επιστραφεί το ιερό λείψανο
Παραβιασμένα συρτάρια, ντουλάπες και αποθηκευτικοί χώροι
Παραβιασμένα συρτάρια, ντουλάπες και αποθηκευτικοί χώροι

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, τόσο ο Εφημέριος, όσο και οι Ενορίτες κάνουν θερμή παράκληση σε αυτόν ή αυτούς που διέπραξε την πράξη αυτή, να επιστρέψει το Ιερό Λείψανο στο Ναό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο ιδιωτικές κλινικές στο ΕΣΥ για τη νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική

Κρήτη: Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο λιμάνι