Κρήτη

Ηράκλειο

Αναστασάκης στο Ράδιο Κρήτη: Δεκάδες τα έργα που υλοποιούνται στο Ηράκλειο

εργα 1821

Μια σειρά από μεγάλα έργα έχει να διαχειριστεί η Δημοτική Αρχή, πολλά από τα οποία χρίζουν ιδιαίτερα προσεκτικής διαχείρισης. 

Ειδικότερα, όπως τόνισε με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, αναφορικά με το έργο του Κόλπου Δερματά, αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα η στάση που θα κρατήσει η Δημοτική Αρχή, με δεδομένο ότι ο εργολάβος έχει θεμελιώσει δικαίωμα διάλυσης της σύμβασης.

Έτσι λοιπόν, ως και τις 10 Φεβρουαρίου πρέπει να ληφθεί μια πολιτική απόφαση σε σχέση με την επίλυση του προβλήματος, αφού ακόμα κι αν ο Δήμος απορρίψει το αίτημα διάλυσης της σύμβασης δεν θεωρείται δεδομένο πως το έργο θα μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα. 

Σε σχέση με την ανάπλαση της 1821, φαίνεται πως η ανάπλαση της οδού θα καθυστερήσει. Αυτό προκύπτει από τις πρώτες διερευνήσεις λίγο πριν το επίσημο κλείσιμο του έργου, τόσο προς τον δεύτερο όσο και ως προς τον τρίτο ανάδοχο. Σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο, το έργο της 1821 θα προχωρήσει με μια νέα, ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία. 

Εξελίξεις υπάρχουν όμως και αναφορικά με το πάρκο Ερυθραίας, αφού είναι πολύ πιθανό μέσα στο επόμενο διάστημα των δύο μηνών να υπάρξει σχετική σύμβαση για τμήμα του πάρκου συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η συγκεκριμένη ανάπλαση περιλαμβάνει κατ’ αρχάς έναν μεγάλο χώρο στάθμευσης στη λεωφόρο Κνωσού, ενιαία περιπατητική διαδρομής, αναψυκτήρια,  παιδικές χαρές και χώρους αναψυχής. 

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε παράλληλα πως η Δημοτική Αρχή εκτελεί δεκάδες έργα, προχωρώντας σε μια δύσκολη διαδικασία, αφού μετά από μια περίοδο αστάθειας και Capital Controls στην Ελλάδα, υπήρξε μια αντίδραση τύπου ελατηρίου που προκάλεσε ραγδαία αύξηση έργων και δυσκολίες υλοποίησης από τους ίδιους τους εργολάβους. 

Ο κ. Αναστασάκης τάχθηκε για μία ακόμα φορά υπέρ του ελέγχου των εργασιών δημόσιων έργων από ιδιώτες επιβλέποντες μηχανικούς, αλλά και στην ανάγκη επιβολής αυστηρότατων κυρώσεων και εκπτώσεων προς όσους εργολάβους δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές υποχρεώσεις τους. 

 

Κρήτη

Καιρός στην Κρήτη: Λίγες νεφώσεις με αρκετή ζέστη για την εποχή - βίντεο

ήλιος με δόντια

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπει το προγνωστικό μοντέλο της ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη, 14 Απριλίου. 
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Μάχη της Κρήτης: Ακυρώθηκε η προκλητική εκδήλωση μετά την κατακραυγή

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έκρηξη" με 170 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο