Κρήτη

Ηράκλειο

768.000 ευρώ για αντιπλημμυρικό έργο στο Τσαλικάκι

Μποκέας - Κεφαλογιάννης

Ένα μεγάλο και αναγκαίο έργο για το Μαλεβίζι, το αντιπλημμυρικό της οδού 16 Μαρτύρων στο Τσαλικάκι, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με χρηματοδότηση του Δήμου Μαλεβιζίου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τη σχετική απόφαση ένταξης, προϋπολογισμού 768.000,00€ υπέγραψαν σήμερα στην Αθήνα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα. Το παρών στην υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης έδωσαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μαλεβιζίου Γιώργος Πετούσης.

Σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο της υπογραφής, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Με υπογραφές  του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και του Υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη ξεκινάμε ένα έργο πνοής και αξιοπρέπειας. 768.000,00€ για μια μεγάλη αντιπλημμυρική παρέμβαση στην οδό 16 Μαρτύρων. Για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και των συνθηκών οδικής ασφάλειας. Για να πάψει η περιοχή να βουλιάζει με την πρώτη βροχή.

Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Ένα δίκαιο αίτημα που ταλαιπώρησε επί δεκαετίες το Τσαλικάκι, τώρα υλοποιείται.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, τον Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, τον Βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμο Σενετάκη και τα στελέχη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας.

Μαζί συνεχίζουμε να παλεύουμε για το Μαλεβίζι»!

 

Κρήτη

Αγνοούνται άνθρωποι ανοιχτά της Κρήτης

λιμενικό σώμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται βορειοδυτικά της Κρήτης, κοντά στο ακρωτήριο της Σπάθας, έρευνες από το Λιμενικό Σώμα για τον εντοπισμό τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν, αναποδογύρισε χθες το μεσημέρι, όπως δήλωσε στις Αρχές ένας εκ των επιβαινόντων που χθες βράδυ διασώθηκε ανοικτά της Κισσάμου, από άνδρες του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το θάλαμo επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο 25χρονος από την Αλγερία που διασώθηκε, δήλωσε στις Αρχές πως πρόκειται για έναν Λίβυο και τρεις Τυνήσιου, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Τυνησία με προορισμό την Ιταλία ωστόσο στην πορεία της διαδρομής χάθηκαν, με συνέπεια χθες το μεσημέρι η βάρκα τους να ανατραπεί.

Στις έρευνες συμμετέχουν περιπολικά του ΛΣ, ιδιωτικά σκάφη καθώς και τρία αλιευτικά.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης