Κρήτη

Ηράκλειο

13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου: Πολύτιμες εμπειρίες για τους μαθητές μέσω του Erasmus

Το πρόγραμμα ERASMUS έχει μεγάλη επιτυχία ανάμεσα στην σχολική κοινότητα.

Με παράδοξο τρόπο, λόγω της πανδημίας του Covid-19, ολοκληρώνεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΚΑ2 + με τίτλο “The ERASMUS CODE: A collaborative, stimulating and ambitious investigation to learn about Europe differently”, στο 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

To προαναφερθέν πρόγραμμα που στην ελληνική φέρει τον πλήρη τίτλο «Ο κώδικας ERASMUS, μια συνεργατική διερευνητική και φιλόδοξη εξερεύνηση με στόχο τη γνωριμία με τη διαφορετικότητα στην Ευρώπη» είχε διττό σκοπό: α. να καταπολεμήσει σχολική διαρροή σε μια εποχή που οι μαθητές αποκτούν παιδεία όχι μόνο από το σχολείο και β. να βοηθήσει τους μαθητές να ανακαλύψουν την Ευρώπη και τον πλούτο της πολιτιστικής και κληρονομιάς της, προωθώντας το άνοιγμα προς τους άλλους και την οικοδόμηση μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας σε μια Ευρώπη που σήμερα υποφέρει από εθνικιστικές αντιπαραθέσεις.

Οι μαθητές του 13ου Γυμνασίου κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης στο εξωτερικό.
Οι μαθητές του 13ου Γυμνασίου κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της διετούς υλοποίησης του προγράμματος (2018-2020), πραγματοποιήθηκαν 3 συνολικά εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Λυόν της Γαλλίας, στο Znojmo της Τσεχίας και στο Kochanowice της Πολωνίας. Οι μαθητές του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Σπυριδάκη Ειρήνης, Πρέντζα Αικατερίνης, Τζιράκη Μαρίας και της διευθύντριας κ. Κλεινάκη Άννας, κατά την επίσκεψή τους στις παραπάνω πόλεις είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ομαδικούς γρίφους με σκοπό την ανακάλυψη των θησαυρών των ευρωπαϊκών πόλεων στις οποίες στεγάζονται τα σχολεία. Δυστυχώς, εξαιτίας των σημερινών δυσμενών συνθηκών που δεν επιτρέπουν τις μετακινήσεις στο εξωτερικό των μαθητών και των καθηγητών – συνοδών τους, δεν πραγματοποιήθηκε η καταληκτική 4η εκπαιδευτική επίσκεψη των ξένων μαθητών στο Ηράκλειο. Κρίνεται αξιοσημείωτο όμως το γεγονός ότι οι μαθητές  του σχολείου μας συνέταξαν μια ιστορία στην αγγλική γλώσσα, με την οποία κατάφεραν με πρωτότυπο τρόπο να διασκευάσουν τον μύθο της αρπαγής της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, γεγονός που οφείλεται στην άψογη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, γεγονός που οφείλεται στην άψογη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μαθητών του 13ου Γυμνασίου που συμμετείχαν σε αυτό, προωθήθηκε η επικοινωνία, η ανταλλαγή και η συνεργασία μεταξύ μαθητών διαφορετικών εθνικοτήτων, αναπτύχθηκαν οι γραπτές και προφορικές τους δεξιότητες και βελτιώθηκε το γνωστικό τους επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Διαφώνησε και τα ... βρόντηξε ο Νίκος Αγγελάκης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Σωκράτη Βαρδάκη για τη λειτουργία των ειδικών σχολείων

Μινώα Πεδιάδας: Αναβαθμίζονται οι παιδικοί σταθμοί - Ράμπες ΑμΕΑ στα σχολεία

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγρια καταδίωξη - Συνέλαβαν άνδρα που είχε πυροβολήσει

αστυνομια βραδυ

Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε νωρίτερα πυροβολήσει προχώρησαν οι αστυνομικοί του Α΄Αστυνομικού Τμήματος στο Ηράκλειο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δόθηκε σήμα για πυροβολισμούς μπροστά από το δημαρχείο Μαλεβιζίου, οι αστυνομικοί κατεδίωξαν τον δράστη και τελικά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε μέσα στο όχημα και το όπλο. Στο σημείο της σύλληψης έφτασε και η ΔΙ.ΑΣ. Ηρακλείου.

Ο πρωταγωνιστής του σοβαρού επεισοδίου οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το φρικτό τροχαίο δυστύχημα

Κρήτη: Τον έπιασαν με ναρκωτικά χάπια και παράνομο όπλο