Κρήτη

Ηράκλειο

Πολιτισμός

Με τον Αλέξη Καλοκαιρινό και τους “The Zaimakis Family” το βραβείο Παρλαμά

βραβείο παρλαμά

Ο καθηγητής Γενικής Γλωσσολογίας, πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρόεδρος της Ε.Κ.Ι.Μ. κ. Αλέξης Καλοκαιρινός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της εικοστής απονομής του Βραβείου στη μνήμη Μενελάου Παρλαμά που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαΐου, ώρα 19.30΄, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.
 

Αλέξης Καλοκαιρινός

Αλέξης Καλοκαιρινός, by mpeka

Η ομιλία του κ. Καλοκαιρινού έχει τίτλο «Αδαμάντιος Κοραής: Γλώσσα και ανοικοδόμηση του Έθνους».
 

πρόγραμμα ζαιμάκης

πρόγραμμα ζαιμάκης, by mpeka

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Σύλλογο Ηρακλείου «Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης», περιλαμβάνει επίσης:
 

καραταράκης

καραταράκης, by mpeka

- την ανακήρυξη του κ. Μιχάλη Καραταράκη ως επίτιμου προέδρου του Συλλόγου,
- την παρουσίαση των βραβευομένων από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κα. Λουκία Αθανασάκη.
 

καλοκαιρινός

καλοκαιρινός, by mpeka

Το βραβείο απονέμεται σε φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων των Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και σε εργασίες που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2016-17. Επίσης, δίδονται έπαινοι σε εργασίες που ολοκληρώθηκαν και διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2016-17. Οι εργασίες που βραβεύονται έχουν αυτοτελή ερευνητική μορφή, πρωτότυπο επιστημονικό περιεχόμενο και θεματική που εντάσσεται στη μελέτη της Αρχαίας, της Μέσης και της Νεότερης περιόδου του ελληνικού πολιτισμού.
 

The Zaimakis Family

The Zaimakis Family, by mpeka

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από το συγκρότημα “The Zaimakis Family” (Αλίκη Ζαϊμάκη, φωνητικά • Ίων Ζαϊμάκης, βιολί-φωνητικά • Αγγελής Ζαϊμάκης, βιολοντσέλο-φωνητικά • Ορφέας Ζαϊμάκης, βιολί-φωνητικά • Δημήτρης Ζαϊμάκης, πιάνο-φωνητικά)

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης» ιδρύθηκε το 1979 και έχει έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Στόχος του είναι η συνδρομή και ενίσχυση, με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο, των Σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης, για την πληρέστερη ανάπτυξη και εκπλήρωση της Εκπαιδευτικής και Ερευνητικής αποστολής τους.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Τα επιβεβαιώμενα κρούσματα σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

σχολείο self test

Με περισσότερα θετικά self test σε Γυμνάσια και Λύκεια, λίγους αρνητές γονείς των εν λόγω τεστ και μιας εκπαιδευτικού, κύλησε η πρώτη ημέρα επανέναρξης λειτουργίας των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων στο Νομό Ηρακλείου, μετά από τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου Μανώλη Μπελαδάκη, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, σε σύνολο 31.956 μαθητών βρέθηκαν 117 θετικά self test και από αυτά, 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σε σύνολο 4.645 εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού βρέθηκαν 16 θετικά self test και 5 επιβεβαιωμένα.

Τι έγινε στα Γυμνάσια - Λύκεια

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου Γιάννη Καραγιαννίδη, σε σύνολο περίπου 20.000 μαθητών βρέθηκαν 52 θετικά self test και 32 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ σε σύνολο 3.000 καθηγητών, βρέθηκαν 4 θετικά self test και 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παράλληλα υπήρξαν πέντε περιστατικά με "αρνητές" γονείς, γονείς δηλαδή που δεν θέλησαν να κάνουν τα παιδιά τους το self test και αντέδρασαν στο ότι δεν επετράπη η είσοδος στα παιδιά τους, ενώ στο 5ο Λύκειο καθηγήτρια υπέβαλε μήνυση εναντίον του διευθυντή του σχολείου, γιατί δεν της επετράπη η είσοδος στο σχολείο, χωρίς το αποτέλεσμα self test.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τους νέους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης

Κρήτη: Έβαλε τέλος στη ζωή του με μια καραμπίνα

Κρήτη: Πού ξεκινήσαν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson