Κρήτη

Ηράκλειο

Κρητικά και άλλα

Ηράκλειο: Αφίσες παντού - Καταγγελία αναγνώστη (φωτογραφίες)

αφισορύπανση

Με φωτογραφίες, ο αναγνώστης του ekriti σχολιάζει το θέμα της αφισορύπανσης, που ταλανίζει το Ηράκλειο αλλά και περιοχές έξω από την πόλη.
 

αφισορύπανση

αφισορύπανση, by renas

 

αφισορύπανση

αφισορύπανση, by renas

αφισορύπανση

αφισορύπανση, by renas

 

αφισορύπανση

αφισορύπανση, by renas

αφισορύπανση

αφισορύπανση, by renas

 

αφισορύπανση

αφισορύπανση, by renas

Γράφει ο αναγνώστης:

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου ότι έγιναν 11 παραβάσεις το τελευταίο εξάμηνο αν δεν κάνουμε λάθος για παραβάσεις αφισορύπανσης ενδεικτικά σας στέλνουμε κάποιες φωτογραφίες αφισών που κοσμούν δύο χιλιόμετρα κατά μήκος τυχαίου δρόμου και οι οποίες όπως θα μετράτε απαριθμούν πάνω από 10 δεν θα ψάξουμε την 62 Μαρτύρων ούτε την Κνωσού αλλά δεν θα αναφερθούμε και στα κηδειόσημα που κοσμούν τα πάντα όπως και στο παρελθόν έχομε ξαναπεί, δεν θα αναφερθούμε για αφίσες πάνω στα δέντρα ούτε σε στάσεις λεωφορείων ούτε σε κέντρα του ΟΤΕ και της ΔΕΗ...ΆΛΛΩΣΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΑΙ ΕΚΕΊΝΟΙ ....όπως και να χει φαίνεται και η δουλειά της καθαριότητας αλλά και η αστυνόμευση από μέρους των αστυνομικών υπηρεσιών του Δήμου και μάλλον το γαϊτανάκι καλά κρατεί και επι τη ευκαιρία μιας και πολλοί από εμάς είτε θα πάνε διακοπές είτε ήδη βρίσκονται σε διακοπές ας κάνουν σύγκριση με την αγαπημένη του πόλη το Ηράκλειο ή γενικά με τον νομό Ηρακλείου καθώς και οι άλλοι Δήμοι εκτός από πολιτική δεν τους αγχώνει η αφισσορύπανση.....
με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Κρήτη

Ηράκλειο

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς

ανάσταση

Τις αποφάσεις της Πολιτείας για τον τρόπο λειτουργίας των ναών κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Μεγάλου Σαββάτου, αναμένει η Εκκλησία της Κρήτης, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο Επίσκοπος Κνωσού και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Πρόδρομος Ξενάκης.

Όπως είπε, η Εκκλησία της Κρήτης απέστειλε χθες το πρωί, επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο και προτείνει να επιτραπεί η είσοδος τους ναούς ανά τετραγωνικά μέτρα και να αξιοποιηθούν οι προαύλιοι χώροι, πάντα με τις απαραίτητες αποστάσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τον Πρόδρομο Ξενάκη, η Εκκλησία της Κρήτης ζήτησε από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά, οπότε και οι ιερές ακολουθίες διαρκούν έως αργά το βράδυ, να υπάρξει παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας, ώστε οι πιστοί να μπορέσουν να μετάσχουν στις ιερές ακολουθίες.

"Δεν είναι συνηθισμένο να γίνεται νωρίτερα η Ανάσταση" σχολίασε ο κ. Ξενάκης και συμπλήρωσε πως "είναι προτιμότερο να γίνει νωρίτερα παρά να είμαστε μόνοι μας, εμείς οι ιερείς τα μεσάνυχτα όπως έγινε πέρσι".

Τέλος, ο κ. Ξενάκης συμπλήρωσε πως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης δεν θα συνεδριάσει με φόντο τη λειτουργία των ναών ενόψει Πάσχα

Διαβάστε επίσης:

Εκκλησία της Ελλάδος: Ανάσταση στις 9.00 το βράδυ - Νωρίς και τα "Θεία Πάθη"

Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη: Οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν

Πάσχα στην πόλη και φέτος - Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει μετακινήσεις εκτός νομού