Κρήτη

Ηράκλειο

Κρητικά και άλλα

Η Μαρίκα... άφησε για λίγο το λιμάνι του Ηρακλείου (φωτο)

πάπια μαρίκα

Μια από τις πιο γνωστές πάπιες που... συχνάζει στο λιμάνι του Ηρακλείου, η Μαρίκα, χάρη στη βοήθεια ανθρώπων που αγαπούν τα ζώα μπαίνει στο χειρουργείο για να αποκατασταθεί ένα πρόβλημα στο φτερό της.

πάπια μαρίκα

πάπια μαρίκα, by renas

πάπια μαρίκα

πάπια μαρίκα, by renas

Δείτε την ανάρτηση στη σελίδα της Ζωόφιλης Δράσης από την η κ. Καλλιόπη Μαραβελάκη

"Μετά από προσπάθειες μιας εβδομάδας σχεδόν, στις οποίες είχαμε την βοήθεια του λιμεναρχείου και της EMAK, χθες το βράδυ μια ομάδα αποτελούμενη από τους Μπάμπη Δασκαλακη, Δήμο Κούρο και Άννα Ζουράρη, κατόρθωσαν να πιάσουν στο λιμάνι Ηρακλειου την Μαρίκα, την λευκή υβριδική πάπια που παρουσίαζε πρόβλημα στο αριστερό φτερό της. η Μαρίκα, που είναι απο τις πιο γνωστές πάπιες στο λιμάνι Ηρακλειου και της αρέσει να τρωει το ψωμί που που πολλοί φίλοι της πετάνε στο νερό, αν και λιγο χοντρούλα και λιγο χωλαίνουσα απο το αριστερό πόδι, ειναι τσαπερδόνα και δεν ήθελε να πιαστεί, μεταφέρθηκε στο κτηνίατρο κ. Τριγωνη. η διάγνωση μας ανακούφισε καθώς δεν επρόκειτο για τραυματισμό απο προπέλα, αλλα για κεράτωμα που εχει αναπτυχτεί στην φτερούγα του πουλιού. θα αφαιρεθεί σημερα χειρουργικά και μετα απο λιγες ημερες νοσηλεία, η Μαρίκα θα απελευθερωθεί παλι στο λιμάνι του Ηρακλείου".
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Χωρίς προσωπικό οι μικροί Δήμοι λόγω κινητικότητας - Το παράδειγμα της Βιάννου

εργαζομενοι

Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί κυρίως δήμοι εξαιτίας της κινητικότητας των υπαλλήλων είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξή τους σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βιάννου κ.Μηνά Σταυρακάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανόλη Αργυράκη.

Αναφερόμενος στις μεταθέσεις που ζητούν μετά από ένα εύλογο διάστημα οι εργαζόμενοι σε ένα δήμο μετά την πρόσληψή τους είπε ότι από τη στιγμή που το επιτρέπει ο νόμος κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον δικό του Δήμο στον οποίο το οργανόγραμμα προ οικονομικής κρίσης προέβλεπε 69 άτομα προσωπικό με τα μνημόνια και την απαγόρευση προσλήψεων ο αριθμός αυτός έπεσε στους 45 και με την κινητικότητα έχουν μείνει μόλις 29 άτομα.

Όμως αυτή την ώρα σύμφωνα με τον Δήμαρχο όλο το προσωπικό του Δήμου ανέρχεται σε 16 άτομα εξαιτίας της πανδημίας, τις άδειες ειδικού σκοπού κλπ γεγονός που δυσχεραίνει τη λειτουργία του δήμου και κατ επέκταση την εξυπηρέτηση των πολιτών.

“Την ίδια ώρα προστίθενται και νέες αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς επιπλέον προσωπικό και πόρους και όλα γίνονται με την προσθήκη συμβασιούχων είτε από τον ΟΑΕΔ είτε με 8μηνες συμβάσεις που σημαίνει ότι πάλι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα” επεσήμανε ο κ. Σταυρακάκης

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Βιάννου αποτελείται από 16 τοπικές κοινότητες και 6 οικισμούς.

Το ζήτημα της κινητικότητας των υπαλλήλων προκαλεί πονοκέφαλο στην Τοπική αυτοδιοίκηση καθώς οικονομικές υπηρεσίες, Δημοτολόγια και Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, είναι ορισμένα μόνο από τα δεκάδες τμήματα των δήμων που κινδυνεύουν να αδειάσουν και να αποδυναμωθούν πλήρως

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: "Ζεστό" χρήμα στους ελαιοπαραγωγούς για τις ζημιές από τον καύσωνα και τον παγετό

Σεισμός: Ζημιές σε 100 κτίρια του Δήμου Μινώα - Στο Αρκαλοχώρι ο Ευθύμιος Λέκκας (φωτο)