Κρήτη

Χανιά

Συνάντηση Μπακογιάννη - Καλογερή με επίκεντρο τον ΒΟΑΚ και σειρά έργων

Ντόρα Μπακογιάννη Νίκος Καλογερής

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, η Βουλευτής Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, για να συζητήσουν την πορεία των σημαντικών αναπτυξιακών θεμάτων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά το κοινό πνεύμα συνεργασίας για την προώθηση των θεμάτων του νομού Χανίων.  Στην συνάντηση παραβρέθηκαν, η Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών  Κρήτης κ. Ελένη Δοξάκη, και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νεκτάριος Κουμάκης.

Η κ. Μπακογιάννη ενημέρωσε τον κ. Καλογερή για την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στην Κρήτη όπου θα παρουσιάσει την τελική λύση του νέου ΒΟΑΚ, καθώς και για την σαφή πρόοδο της μελετητικής ωρίμανσης τόσο στο τμήμα Χανιά – Κίσαμος, όσο και στο δρόμο σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το Λιμάνι Σούδας και το Αεροδρόμιο Χανίων.

Ο κ. Καλογερής με την σειρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις και σημείωσε την αναγκαιότητα να προχωρήσει με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς και η ολοκλήρωση της Μελέτης Παράκαμψης Κισάμου, θέμα για το οποίο συμφωνήθηκε ότι είναι επείγον, καθώς και η ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και τον ΟΑΚ.

Επίσης, συζητήθηκαν οι θετικές εξελίξεις στο θέμα εγκατάστασης ραντάρ προσέγγισης στο Αεροδρόμιο Χανίων, καθώς και οι απαιτούμενες μηχανολογικές εγκαταστάσεις στον πύργο ελέγχου.

Ένα μεγάλο αναπτυξιακό ζήτημα που δρομολογείται μελετητικά είναι τα Έργα αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού με την κατασκευή των Φραγμάτων Παπαδιανών και Σεμπρωνιώτη για την άρδευση γεωργικών εκτάσεων μεγάλης απόδοσης, όπως η υψηλή ζώνη Πλατανιά και της Δυτικής Κισάμου. Η κ. Μπακογιάννη επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την γρήγορη ωρίμανση του έργου.

Ειδική αναφορά έγινε για τα εν εξελίξει έργα αποκατάστασης των κατολισθήσεων στον ΒΟΑΚ, καθώς και για το έργο της κατασκευής της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και η κ. Μπακογιάννη το παρακολουθεί στενά σε κάθε βήμα του.

Τέλος, ο κ. Καλογερής και η κ. Δοξάκη ενημέρωσαν την κ. Μπακογιάννη για την πορεία του πολύ μεγάλου όγκου έργων που εκτελεί η Αντιπεριφέρεια Χανίων, κάνοντας ειδική αναφορά στα έργα αποκατάστασης ζημιών από τις θεομηνίες.

 Ο κ. Καλογερής ευχαρίστησε την κ. Μπακογιάννη και τόνισε πως η ουσιαστική συνεργασία τους έχει απτά αποτελέσματα στην επίσπευση των σημαντικών έργων και στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν στον νομό Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΔ Κρήτης - ΒΟΑΚ: Πως θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο - Οι κρίσιμοι σταθμοί για τους διαγωνισμούς

Εξελίξεις για το τμήμα Χερσόνησος - Νεάπολη του ΒΟΑΚ

Αεροδρόμιο Καστελλίου: Δεσμεύτηκαν άλλα 80 εκατ. για το έργο

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 101 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.489 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 707.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν 101 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 59 στο Ηράκλειο, 25 στα Χανιά, 13 στο Ρέθυμνο και 4 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρίτος κύκλος σεμιναρίων για προφύλαξη από τον κορωνοϊό στους εργαζομένους της Κρήτης

Κορωνοϊός: Πέμπτη χώρα στην ΕΕ η Κύπρος στους εμβολιασμούς

ΠΟΥ: Η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει βρεθεί σε 44 χώρες