Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Φέρνουν κουβέρτες για να σκεπάσουν τα παιδιά στο παγωμένο νοσοκομείο!

κρύο

Συνθήκες παγωνιάς αντιμετωπίζουν οι ασθενείς , οι επισκέπτες και το προσωπικό του Νοσοκομείου Χανίων την τελευταία εβδομάδα καθώς δεν έγινε έγκαιρα η προμήθεια πετρελαίου ώστε να λειτουργήσει η θέρμανση και ενώ ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες η θερμοκρασία πέφτει κοντά στους 10 βαθμούς κελσίου!
 

Την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ του νομού Χανίων Ανδρέας Λιοδάκης, ο οποίος κάλεσε και δημόσια κάθε υπεύθυνο και αρμόδιο να επισκεφθεί το νοσοκομείο και να διαπιστώσει ο ίδιος την κατάσταση που επικρατεί. Όπως λέει στο ekriti.gr ο κ. Λιοδάκης η εβδομάδα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για το Νοσοκομείο, τόσο για τους ασθενείς και τους συνοδούς όσο και για τους εργαζόμενους καθώς δεν υπήρξε η πρόνοια για την έγκαιρη προμήθεια πετρελαίου. «Έπρεπε να φτάσουμε στον Δεκέμβριο για να γίνει η προμήθεια πετρελαίου. Όπως μας ενημέρωσε ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου η προμήθεια έγινε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, αλλά και πάλι μέχρι να ζεσταθεί όλο το κτήριο χρειάζονται τουλάχιστον 48 ώρες. Όλη η εβδομάδα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη αφού ειδικά τις νυχτερινές ώρες η θερμοκρασία πέφτει αρκετά. Ειδικά στην παιδιατρική κλινική, οι γονείς φέρνουν από 2 και 3 κουβέρτες για να σκεπάσουν τα παιδιά. Η κατάσταση παρέμεινε ίδια όλο το σαββατοκύριακο, προσωπικά εφημέρευα Παρασκευή και Κυριακή και το κτήριο δεν είχε ακόμα ζεσταθεί» αναφέρει ο ίδιος.
 

ανδρέας λιοδάκης

ανδρέας λιοδάκης, by renas

(Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Χανίων Ανδρέας Λιοδάκης)
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των γιατρών ΕΣΥ του Νομού Χανίων η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, έχει οδηγήσει σε μεγάλα χρέη προς τους προμηθευτές και από εκεί ξεκινά όλο το πρόβλημα: «Οι προμηθευτές εκβιάζουν και δεν προμηθεύουν μέχρι να πληρωθούν. Κατά συνέπεια τα όποια έσοδα των νοσοκομείων χρησιμοποιούνται πρώτα για να κλείσουν τρύπες και μετά για τις τρέχουσες ανάγκες. Το ίδιο πρόβλημα είχαμε να αντιμετωπίσουμε το καλοκαίρι με τη συντήρηση του κλιματισμού, όπου πάλι λόγω καθυστερήσεων, οι χώροι του νοσοκομείου κλιματίζονταν σωστά από τον Ιούλιο και μετά».

Παρέμβαση υφυπουργού
 
Το θέμα πήρε διαστάσεις μέσα στο σαββατοκύριακο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου μετά τη δημοσίευση από τον κ. Λιοδάκη απάντησε ο ίδιος ο υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης. Στην απάντησή του ο κ. Πολάκης αναφέρει πως σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο το Νοσοκομείο Χανίων έλαβε περίπου 800.000 ευρώ, δηλαδή το 60% της ετήσιας εγγεγραμμένης επιχορήγησής του από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, ενώ προανήγγειλε την κάλυψη του υπόλοιπου ποσού την επόμενη εβδομάδα.  Ο υφυπουργός, στην ανάρτησή του άφησε ακάλυπτο τον υποδιοικητή του νοσοκομείου τονίζοντας πως με αυτά τα χρήματα μπορούσε να είχε βάλει πετρέλαιο έγκαιρα ενώ αναφέρει πως «η επιστροφή στην κανονικότητα θα ολοκληρωθεί και με την αλλαγή της διοίκησης, που είναι σε εξέλιξη».
 
Μάριος Διονέλλης
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς

ανάσταση

Τις αποφάσεις της Πολιτείας για τον τρόπο λειτουργίας των ναών κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Μεγάλου Σαββάτου, αναμένει η Εκκλησία της Κρήτης, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο Επίσκοπος Κνωσού και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Πρόδρομος Ξενάκης.

Όπως είπε, η Εκκλησία της Κρήτης απέστειλε χθες το πρωί, επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο και προτείνει να επιτραπεί η είσοδος τους ναούς ανά τετραγωνικά μέτρα και να αξιοποιηθούν οι προαύλιοι χώροι, πάντα με τις απαραίτητες αποστάσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τον Πρόδρομο Ξενάκη, η Εκκλησία της Κρήτης ζήτησε από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά, οπότε και οι ιερές ακολουθίες διαρκούν έως αργά το βράδυ, να υπάρξει μετακίνηση στην απαγόρευση κυκλοφορίας έτσι ώστε οι πιστοί να μπορέσουν να μετάσχουν στις ιερές ακολουθίες.

"Δεν είναι συνηθισμένο να γίνεται νωρίτερα η Ανάσταση" σχολίασε ο κ. Ξενάκης και συμπλήρωσε πως "είναι προτιμότερο να γίνει νωρίτερα παρά να είμαστε μόνοι μας, εμείς οι ιερείς τα μεσάνυχτα όπως έγινε πέρσι".

Τέλος, ο κ. Ξενάκης συμπλήρωσε πως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης δεν θα συνεδριάσει με φόντο τη λειτουργία των ναών ενόψει Πάσχα

Διαβάστε επίσης:

Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη: Οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν

Πάσχα στην πόλη και φέτος - Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει μετακινήσεις εκτός νομού