Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Αισιόδοξος ο Σταθάκης για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια

γιώργος σταθάκης

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είναι αισιόδοξος για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια «με καλή ρύθμιση του χρέους».

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στα Χανιά για τον νέο νόμο για τις ενεργειακές κοινότητες ο κ Σταθάκης δήλωσε:

«Θεωρώ ότι θα υπάρξουν και οι τρεις προϋποθέσεις εξόδου, μια καλή ρύθμιση του χρέους, η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και η πρόσβαση στις αγορές που θεωρώ ότι θα έχει ενισχύσει αυτό που είναι σημαντική προϋπόθεση, το απόθεμα».

Αναλύοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για τις ενεργειακές κοινότητες, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι κεντρική ιδέα είναι ο νέος κύκλος επενδύσεων στις ενεργειακές πηγές να έχει στο επίκεντρο του τις ενεργειακές κοινότητες.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «να υπάρξει διάχυση της παραγωγής να είναι αποκεντρωμένη να είναι τοπική με ισχυρά κριτήρια τοπικότητας»

Παράλληλα τόνισε: «Η κεντρική ιδέα είναι να "ανοίξουμε" τον χώρο παραγωγής ενέργειας στο σύνολο των καταναλωτών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια πολυκατοικία, ένα χωριό, μια κοινότητα, ένας δήμος μπορούν να παράγουν την ενέργεια τους. Είναι ένα σχέδιο το οποίο ουσιαστικά λέει ότι επιτρέπεται ο συμψηφισμός της κατανάλωσης με την παραγωγή ενέργειας».

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης μίλησε και για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ»,  όπως έγραψε το ekriti.gr

Κρήτη

Κρητικό ρακοκάζανο με αντικριστό, στη χειμωνιάτικη Μελβούρνη!

μελβούρνη ρακοκάζανο

Στην άλλη γωνιά του πλανήτη, στην Αυστραλία τώρα είναι χειμώνας, και οι παραδόσεις, και δη οι κρητικές, τηρούνται με ευλάβεια!

Έτσι, το ρακοκάζανο στη μακρινή Μελβούρνη στήθηκε με εκλεκτούς μεζέδες και φυσικά αντικριστό.

Πίσω από τον φωτογραφικό φακό βρίσκεται ο αγαπητός συνεργάτης του Ράδιο Κρήτη Γιώργος Τσιχλάκης, ο οποίος δεν ξεχνά το νησί και απόλαυσε την καλή, κρητική παρέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Αλλιώς περίμεναν το καλοκαίρι οι επαγγελματίες ταξί

Κρήτη: "Καμπάνες" σε μεζεδοπωλείο και σουβλατζίδικο

Το ημερολόγιο της Καρολάιν - Η εγκυμοσύνη και οι σκέψεις να εγκαταλείψει τον πιλότο