Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: 4χρονο αγοράκι στην Εντατική μετά από πτώση

παιδί εντατική

Ώρες αγωνίας για το 4,5 ετών αγοράκι, το οποίο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του χθες το βράδυ πέφτοντας από τοιχίο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στα Χανιά.

Το παιδί φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο Χανίων, κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του στο Ηράκλειο, κάτι που έγινε στις 23.10 το βράδυ.

Όπως είπε στο ekriti ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννη Φανουργιάκης, το παιδί εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ όπου παραμένει διασωληνωμένο και σε καταστολή.

Κρήτη

Ηράκλειο

Γ. Χαλκιαδάκης στο Ράδιο Κρήτη: Κανένα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη

Έρευνα κορωνοϊός

Τη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει κανένα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη, έδωσε από το Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης. 

Ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει κανένας πανικός, διευκρινίζοντας πως είναι λάθος με το παραμικρό να πηγαίνει στο νοσοκομείο.

Όπως έκανε σαφές ο διοικητής, εφόσον κάποιος ασθενής έχει υπόνοια ότι μπορεί το κρούσμα να είναι κρούσμα κορωνοϊού, θα πρέπει να καλέσει είτε στο τηλέφωνο 2105212000 ή 2105212054 και κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό θα παρέχει σχετικές οδηγίες και βοήθεια εφόσον χρειαστεί. 

Ο Διοικητής ανέφερε επίσης ότι οι υγιείς άνθρωποι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πεθάνουν από τον ιό, αφού τα μεγαλύτερα ποσοστά των καταγεγραμμένων θανάτων καταγράφονται σε ασθενείς με σοβαρά συνοδά νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες ή καρκίνος. 

Σε σχέση με τις κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, ο κ. Χαλκιαδάκης έκανε σαφές ότι δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος για την αποτελεσματικότητα των καθολικών απαγορεύσεων, διευκρινίζοντας ωστόσο πως σε περιπτώσεις επιδημίας, είναι καλό να αποφεύγονται οι μαζικές συναθροίσεις, αφού σε αυτές είναι πολύ ευκολότερη η μετάδοση οποιουδήποτε ιού και όχι μόνο του κορωνοϊού. 

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, ο Διοικητής έκανε σαφές πως η μάσκα δεν προστατεύει κάποιον από το να κολλήσει τον ιό, αλλά απλά προστατεύει στην περίπτωση που νοσήσει κάποιος πολίτης, στο να μην μεταφέρει τον ιό. 

Ο κ. Χαλκιαδάκης επανέλαβε σε όλους τους τόνους πως πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού.