Κρήτη

Χανιά

Κατεδαφίστηκε κτίσμα πάνω στα δυτικά Ενετικά τείχη Χανίων

μπουλντοζα

Στην κατεδάφιση κτίσματος που βρισκόταν πάνω στα δυτικά Ενετικά Τείχη της πόλης και στο οποίο στεγαζόταν το 2ο νηπιαγωγείο Χανίων, προχώρησε σήμερα μέσω εργολαβικής σύμβασης ο Δήμος. Το κτήριο είχε κατασκευασθεί την δεκαετία του 1960 και εκτός από το ότι βρισκόταν πάνω στα δυτικά τείχη είχε υποστεί και σημαντικές φθορές, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν φιλοξενούσε μαθητές.

Την διαδικασία της κατεδάφισης παρακολούθησε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης που σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής σε συνεννόηση με την τοπική εφορία αρχαιοτήτων για την ανάδειξη του συγκροτήματος των δυτικών και ανατολικών Ενετικών τειχών της πόλης.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για την απομάκρυνση όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων από τα δυτικά και ανατολικά τείχη. Στόχος είναι η ανάδειξη των τειχών και η αναβάθμιση των σημείων που βρίσκονται καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των βόρειου μετώπου της πόλης των Χανίων».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Γιώργο Ξανθουδάκη, η κατεδάφιση του κτίσματος που στέγαζε το νηπιαγωγείο έγινε με βάσει το ΦΕΚ του 2012 με το οποίο έγινε η οριοθέτηση των αρχαιολογικών ζωνών της πόλης.

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Βρήκαν τη χασισοφυτεία - Στο κυνήγι του καλλιεργητή η Αστυνομία

dscf8156.jpg

Σχηματίστηκε δικογραφία σήμερα (227/10) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, σε βάρος ημεδαπού κατηγορούμενο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχή του Δήμου Ανωγείων..

Οι αστυνομικοί αναζητούν έναν 35χρονο.
Οι αστυνομικοί αναζητούν έναν 35χρονο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου και Ρεθύμνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνης.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν μετά από αστυνομική επιχείρηση.
Τα ναρκωτικά βρέθηκαν μετά από αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν σε υπαίθριο χώρο πλησίον ποιμνιοστασίου, ιδιοκτησίας ενός 35χρονου και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά:

  • Πέντε (5) κιλά και 900 γραμμάρια κάνναβης,
  • 290 γραμμάρια αποξηραμένα φύλλα κάνναβης και
  • 8 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρων, ευρισκόμενα στο στάδιο της συγκομιδής  τα οποία και εκριζώθηκαν.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης