Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Ο αντιπεριφερειάρχης επιθεώρησε τα αντιπλημμυρικά έργα ενόψει χειμώνα

katolisthisikisamos3123411.jpg

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, μετέβη στο Δήμο Κισάμου, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια, κα Ελένη Δοξάκη, και Στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, προκειμένου να επιθεωρήσει, παρουσία του Δημάρχου Κισάμου, κ. Γιώργου Μυλωνάκη, και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, τα αποπερατωμένα καθώς και τα υπό εκτέλεση έργα αποκατάστασης και καθαρισμού της κοίτης των ποταμιών του εν λόγω Δήμου από φερτά, ογκόλιθους, κορμούς δέντρων και παράνομες κατασκευές.

Διαπιστώθηκε ότι τα έργα αποκατάστασης και καθαρισμού έχουν ολοκληρωθεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κισάμου. Συγκεκριμένα, έχει καθαριστεί ο Τυφλός ποταμός σε απόσταση 12 χιλ από τα βόρεια παράλια, τα πεδινά τμήματα των ποταμών Κακοπέρατος, Καμαριανός, Πυργιανός, Νοπηγιανός, Μαυρομούστακος, Αράπης μεταξύ άλλων, ενώ ο Δήμαρχος και οι τοπικοί αιρετοί υπέδειξαν και άλλα σημεία με μικρότερα ρέματα για τα οποία θα χρειαστεί κι εκεί να γίνει παρέμβαση. Επίσης συμφωνήθηκε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να μεταβούν στα νότια και δυτικά του Δήμου, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ρεμάτων και να προγραμματιστούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Τέλος, οι εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού συνεχίζονται στα υπόλοιπα τμήματα προκειμένου να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ανοίγουν ξανά τα γνωστά καφέ - μπαρ του Ηρακλείου

καφετέρια

Τις πόρτες τους στο κοινό ανοίγουν ξανά δύο κεντρικά καφέ -μπαρ του Ηρακλείου που τις προηγούμενες ημέρες σφραγίστηκαν, μετά από ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι επιχειρηματίες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για την 15νθημερη αναστολή της λειτουργίας τους και και για την επιβολή προστίμου κι έτσι το Διοικητικό Πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή απόφαση σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η επαναλειτουργία τους.