Κυριακή 15 ΔΕΚ 2019 11:15
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  12°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Χανιά: Ο αντιπεριφερειάρχης επιθεώρησε τα αντιπλημμυρικά έργα ενόψει χειμώνα

Χανιά: Ο αντιπεριφερειάρχης επιθεώρησε τα αντιπλημμυρικά έργα ενόψει χειμώνα

katolisthisikisamos3123411.jpg

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, μετέβη στο Δήμο Κισάμου, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια, κα Ελένη Δοξάκη, και Στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, προκειμένου να επιθεωρήσει, παρουσία του Δημάρχου Κισάμου, κ. Γιώργου Μυλωνάκη, και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, τα αποπερατωμένα καθώς και τα υπό εκτέλεση έργα αποκατάστασης και καθαρισμού της κοίτης των ποταμιών του εν λόγω Δήμου από φερτά, ογκόλιθους, κορμούς δέντρων και παράνομες κατασκευές.

Διαπιστώθηκε ότι τα έργα αποκατάστασης και καθαρισμού έχουν ολοκληρωθεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κισάμου. Συγκεκριμένα, έχει καθαριστεί ο Τυφλός ποταμός σε απόσταση 12 χιλ από τα βόρεια παράλια, τα πεδινά τμήματα των ποταμών Κακοπέρατος, Καμαριανός, Πυργιανός, Νοπηγιανός, Μαυρομούστακος, Αράπης μεταξύ άλλων, ενώ ο Δήμαρχος και οι τοπικοί αιρετοί υπέδειξαν και άλλα σημεία με μικρότερα ρέματα για τα οποία θα χρειαστεί κι εκεί να γίνει παρέμβαση. Επίσης συμφωνήθηκε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να μεταβούν στα νότια και δυτικά του Δήμου, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ρεμάτων και να προγραμματιστούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Τέλος, οι εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού συνεχίζονται στα υπόλοιπα τμήματα προκειμένου να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Διαβάστε επίσης. . .

Δελτίο Τύπου από το γραφείο Βουλευτή Ηρακλείου του ΜεΡΑ25 Γιώργου Λογιάδη: Μεγάλες και σοβαρές είναι οι επιπτώσεις...
Πλούσια και εορταστική η σημερινή πολιτιστική ατζέντα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού
Πυρετός προσλήψεων στη Λότζια όπου προβλέπεται η κάλυψη 442 θέσεων εργασίας σε διάφορες δημοτικές υπηρεσίες, η...