Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Μαθητές Δημοτικού στο Κέντρο Ημέρας Νόσου Alzheimer

αλτσχάιμερ

Μια ξεχωριστή βιωματική επίσκεψη στο πνεύμα των ημερών του Τριωδίου, για φιλανθρωπικό σκοπό, πραγματοποίησαν οι μαθητές/ριες της Ε΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων στο Κέντρο Ημέρας Νόσου Alzheimer Χανίων.

Τα παιδιά συνοδευόμενα από το δάσκαλό τους Ευάγγελο Παγωνίδη, απόλαυσαν τη ζεστή φιλοξενία του Προσωπικού και των επισκεπτών του Κέντρου, συμμετείχαν σε κοινές ομαδοσυνεργατικές δράσεις όπως την απαγγελία Κρητικής Μαντινάδας, παιχνίδια γνωριμίας- επικοινωνίας και ρόλων, θεατρικό παιχνίδι με τη μορφή Παντομίμας, χειροτεχνία, χορό, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό και το ρόλο του σχολείου μέσα στην τοπική κοινωνία έξω από τα στενά όρια της σχολικής τάξης.

Κρήτη

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη

τεστ κορωνοϊός

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα η Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 47 ετών από περιοχή του Ρεθύμνου ο οποίος πριν λίγες ώρες εμφάνισε συμπτώματα.

Ακολούθησε το τεστ και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα που βγήκαν τα αποτελέσματα από το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα αποτελέσματα που βγήκαν τον έδειξαν θετικό στον ιό.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στην Κλινική Covid -19 του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ενώ ήδη έχει αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών του. 

Να σημειωθεί ότι το νέο κορύσμα στην Κρήτη δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 20 που ανακοίνωσε το απόγευμα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.