Κόσμος

Βρετανία: Συναγερμός για την παρουσία ρωσικών πλοίων στα ύδατα της χώρας

Πολεμικό Ναυτικό Βρετανίας

Στο μικροσκόπιο του βασιλικού ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες εννέα ρωσικά πλοία. Και όλα αυτά την ώρα που ο πρόεδρος της Ρωσίας αυξάνει τη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στα βρετανικά ύδατα. Τα ρωσικά πλοία μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ένα επιφανειακό υποβρύχιο, ένα αντιτορπιλικό και ένα περιπολικό εντοπίστηκαν στο βρετανικό ραντάρ, την Κελτική θάλασσα και τη δυτική ακτή της Σκωτίας. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail οι συγκεκριμένες κινήσεις από τη ρωσική πλευρά θα επιδεινώσουν τις σχέσεις Μόσχας - Λονδίνου καθώς τα τελευταία χρόνια μακραίνει ο κατάλογος ρωσικών σκαφών που εντοπίζονται στα βρετανικά ύδατα. Μάλιστα τον Σεπτέμβριο ο γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι η Ρωσία διακινδύνευε έναν νέο «Ψυχρό Πόλεμο».

Ο Λόρδος του Πρώτου Θαλάσσιου Ναύαρχου Tony Radakin μιλώντας για τις τελευταίες ρωσικές επισκέψεις στα βρετανικά ύδατα τόνισε ότι «γι 'αυτό το Βασιλικό Ναυτικό βρίσκεται στη θάλασσα καθημερινά, προστατεύοντας το Ηνωμένο Βασίλειο και τα συμφέροντά μας».  «Παρά τις πιέσεις του κορωνοϊού είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», τόνισε. «Παρά την αύξηση της ρωσικής δραστηριότητας, τόσο στην επιφάνεια όσο και στο νερό, είμαστε πάντα έτοιμοι να ανταποκριθούμε», επεσήμανε ακόμη.

Κόσμος

Η Ιταλία μπλοκάρει το TikTok σε ανήλικους μετά τον θάνατο 10χρονης από ασφυξία

TikTok

Η Ιταλική Ανεξάρτητη Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων αποφάσισε να μπλοκάρει προσωρινά την πρόσβαση στην διαδικτυακή πλατφόρμα Tik Tok, για χρήστες η ηλικία των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα. Η ανεξάρτητη αυτή Αρχή, ζητά από την διοίκηση της πλατφόρμας να εξακριβώσει η ίδια, τα στοιχεία των χρηστών της.

Η απόφαση ελήφθη μετά τον τραγικό θάνατο ενός δεκάχρονου κοριτσιού το οποίο έχασε την ζωή του στην Ιταλία, ενώ προσπαθούσε να βιντεοσκοπήσει την συμμετοχή του σε «ακραία πρόκληση» και να την αναρτήσει στο tik tok. Η δεκάχρονη Αντονέλα από την Σικελία, έσφιξε μια ζώνη στο λαιμό της και έχασε την ζωή από ασφυξία. Η μεταφορά της στο νοσοκομείο ήταν μάταιη, διότι όταν έφτασε ήταν κλινικά νεκρή. Οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της.

Οι εισαγγελείς της Σικελίας άρχισαν δυο ξεχωριστές έρευνες, ενώ μέχρι τώρα διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι αυτό είχε πέντε σελίδες, σε δυο διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρέπει να αποσαφηνιστεί αν τις είχε δημιουργήσει όλες η άτυχη Αντονέλα, ή ενήλικες χρήστες.

Η Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων έλαβε την συγκεκριμένη απόφασή της με στόχο την προστασία των ανηλίκων. Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, όταν θα επανεκτιμηθεί το όλο αυτό θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- TikTok: «Κλειδώνει» όλους τους λογαριασμούς ανηλίκων κάτω των 16 ετών