Κόσμος

Βηρυτός: Παίζει πιάνο στο "βομβαρδισμένο" σπίτι της

πιλανο - βηρυτός

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Βηρυτού, που ισοπεδώθηκε από τις φονικές εκρήξεις.

Σε ένα από τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται μία ηλικιωμένη γυναίκα να παίζει πιάνο μέσα στο σπίτι της, το οποίο έχει καταστραφεί από τις εκρήξεις και το ωστικό κύμα που ακολούθησε.

Το τοπίο μοιάζει βομβαρδισμένο, καθώς έχουν σπάσει παράθυρα και πόρτες.

Το πιάνο είναι από τα λίγα έπιπλα που έχουν σωθεί και η ηλικιωμένη εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να “σπάσει” τη βουβή θλίψη, παίζοντας μουσική.

Κόσμος

Το ΝΑΤΟ ζητά να σταματήσουν αμέσως οι συγκρούσεις στο Αζερμπαϊτζάν

Από τις συγκρούσεις

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΝΑΤΟ κάλεσε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία να βάλουν αμέσως τέλος στις συγκρούσεις στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι δύο πλευρές «πρέπει να σταματήσουν αμέσως τις συγκρούσεις», είπε ο Τζέιμς Απατουράι, ο ειδικός εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για την περιοχή του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας. Ζήτησε επίσης να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική επίλυση του ζητήματος. «Το ΝΑΤΟ στηρίζει τις προσπάθειες της Ομάδας του Μινσκ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Η Ομάδα του Μινσκ, όπου συμπροεδρεύουν η Γαλλία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, συγκροτήθηκε το 1992 με στόχο την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης στο πρόβλημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.