Κόσμος

Βηρυτός: Δεν άντεξε ούτε το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen -Ανετράπη και βυθίστηκε (βίντεο)

orient queen- βηρυτός

Δεν έχει τέλος η καταστροφή από τις εκρήξεις στη Βηρυτό, αφού συνεχίσεται η καταγραφή θυμάτων και τραυματιών, ενώ την ίδια στιγμή η περιοχή έχει ισοπεδωθεί και εκτός από τις ζημιές στα κτίρια και τις υποδομές, ακόμα και πλοία, όπως το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen, κατέληξαν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

 

 

Τη στιγμή των εκρήξεων το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen ήταν δεμένο στο λιμάνι της Βηρυτού. Η καταστρεπτική μανία των εκρήξεων προκάλεσε το θάνατο μελών του πληρώματος, ενώ το πλοίο χτυπήθηκε καίρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και στη συνέχεια να βυθιστεί.

Οι εικόνες και τα βίντεο δείχνουν την απόλυτη καταστροφή.

 

 

 

 

Το κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας «Αbu Maree Cruises» είχε πάρει αρχικά κλίση, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας και παρά τις προσπάθειες των τοπικών αρχών, ανετράπη. Το πλοίο με σημαία από τις Μπαχάμες είχε ναυπηγηθεί το 1989 και είχε μήκος 120,8 μέτρα.

 

 

Το Orient Queen κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ως κρουαζιερόπλοιο είχε επισκεφθεί και την Ελλάδα. Μάλιστα πριν από 2 χρόνια η κάμερα του Pireas Piraeus το είχε καταγράψει να καταπλέει στο λιμάνι του Πειραιά.

 

 

Κόσμος

Πάνω από 2.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ολλανδία

Ολλανδία-κορωνοϊός

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων στην Ολλανδία ξεπέρασε σήμερα για πρώτη φορά το όριο των 2.000 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 2.215 φθάνοντας σχεδόν τα 96.000 και καταγράφοντας το πέμπτο υψηλό ρεκόρ μέσα σε επτά ημέρες.