Κόσμος

Βατικανό: Σάλος με την φάτνη των Χριστουγέννων - Αρχαίοι αστροναύτες, Σουμέριοι και… αστραπές

φάτνη στο Βατικανό

Με… αστροναύτες από τοιχογραφίες των Σουμερίων και περίεργες απεικονίσεις της Παναγίας, το Βατικανό έδωσε τη δική του φετινή εκδοχή για την φάτνη των Χριστουγέννων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Η φάτνη στο Βατικανό για τα Χριστούγεννα του 2020
Η φάτνη στο Βατικανό για τα Χριστούγεννα του 2020

 

Η φάτνη στο Βατικανό
Η φάτνη στο Βατικανό

 

περίεργες απεικονίσεις της Παναγίας
περίεργες απεικονίσεις της Παναγίας

 

Ένας «αρχαίος αστροναύτης» κρατά στα χέρια του τη Σελήνη
Ένας «αρχαίος αστροναύτης» κρατά στα χέρια του τη Σελήνη

Το θέαμα της φάτνης αυτή τη φορά ήταν απόκοσμο και προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το ίδιο το Βατικανό και τι ακριβώς μηνύματα θέλει να περάσει.

περίεργες απεικονίσεις της Παναγίας
περίεργες απεικονίσεις της Παναγίας

Ένας «αρχαίος αστροναύτης» κρατά στα χέρια του τη Σελήνη, αστραπές πάνω από τη φάτνη και άλλες περίεργες μορφές «κοσμούν» τη φάτνη του Βατικανού για το 2020, έχοντας ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από πιστούς στο διαδίκτυο, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ καλούν τους πιστούς χριστιανούς να την καταστρέψουν.

 Περίεργες μορφές «κοσμούν» τη φάτνη του Βατικανού
Περίεργες μορφές «κοσμούν» τη φάτνη του Βατικανού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Βόλος: Τραγικό τέλος για επιχειρηματία εστίασης που αυτοκτόνησε

Κρήτη - κακοκαιρία: Παραλίγο να πνιγεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού - Πως σώθηκε ο οδηγός

Κόσμος

Κορωνοϊός -Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Ναι στην χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron

Το κοκτέιλ της Regeneron

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από την Regeneron Pharmaceuticals μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό που δεν χρειάζονται υποστήριξη με οξυγόνο και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Η σύσταση αυτή μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί ως κατευθυντήρια οδηγία μεμονωμένα στα ευρωπαϊκά έθνη για την πιθανή χρήση του συνδυασμού casirivimab και imdevimab πριν από την έκδοση της αδειοδότησής του, ανακοινώνει ο EMA.

Το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έλαβε άδεια για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο και χορηγήθηκε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όταν είχε προσβληθεί από την COVID-19.

Όσον αφορά την ασφάλεια, οι περισσότερες παρενέργειες που αναφέρθηκαν ήταν ήπιες ή μέτριες, ωστόσο έχουν υπάρξει αντιδράσεις που σχετίζονται με την έγχυση (συμπεριλαμβανομένων αλλεργικών αντιδράσεων) και θα πρέπει να παρακολουθούνται”, σύμφωνα με τον EMA.

Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ σημείωσε ότι η αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του συνδυασμού αυτού αντισωμάτων συνεχίζεται και θα αποτελέσει τη βάση για την σύστασή της για μια υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ. Η EMA αξιολογεί επίσης τις θεραπείες αντισωμάτων των Eli Lilly και Celltrion.

H Regeneron ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι ανεξάρτητη επιτροπή διαπίστωσε ότι η θεραπεία αυτή έχει “σαφή κλινική αποτελεσματικότητα” στη μείωση των ποσοστών νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς.

Ειδήσεις σήμερα 

Εμβόλιο κορωνοϊού: Η Pfizer δοκιμάζει τρίτη δόση κατά των μεταλλάξεων

Ηγουμενίδης: Κατώτερη των περιστάσεων η απάντηση Βορίδη για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Απόκριες - Ηράκλειο: Οι πρώτοι "μασκαράδες" έφτασαν!