Κόσμος

Στις 12 Απριλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές στα Σκόπια

Ζάεφ

Στις 12 Απριλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
Η κυβέρνηση του Ζάεφ θα παραιτηθεί και τη χώρα θα οδηγήσει στις εκλογές αυτές μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Την πρωθυπουργία θα αναλάβει έως τη διεξαγωγή των εκλογών υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα προταθεί από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Στην κυβέρνηση αυτή θα συμμετάσχουν και υπουργοί από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα.
Με ανάρτηση του στο Twitter ο Ζόραν Ζάεφ ανάφερε ότι στη σύσκεψη αυτή "ομόφωνη θέση όλων των πολιτικών αρχηγών ότι η ευρωατλαντική ολοκλήρωση είναι ο στόχος μας".

Κόσμος

Γερμανία: Η ακροδεξιά ομάδα "S" σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον ηγετικών στελεχών των Πρασίνων

Ακροδεξιά Γερμανία

Οι φερόμενοι ως ακροδεξιοί τρομοκράτες της ομάδας "S", οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, φαίνεται πως σχεδίαζαν επιθέσεις κατά των ηγετικών στελεχών των Πρασίνων, του Ρόμπερτ Χάμπεκ, συμπροέδρου του κόμματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο, και του Άντον Χοφράιτερ, συμπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag). Αυτό προκύπτει από τις έρευνες της ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, σύμφωνα με πληροφορίες της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Die Zeit".

Από τις έρευνες προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έκαναν διάκριση μεταξύ «μαλακών» και σκληρών στόχων.

Ως «μαλακοί» στόχοι κατονομάζονται οι μαύροι Αφρικανοί, για τους οποίους ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να έχει πει ότι δεν μπορεί να σκοτώνει τον καθένα που βλέπει, αν και θα το έκανε ευχαρίστως, «αλλά θα γίνει και αυτό».

Οι Γερμανοί πολιτικοί θεωρούνται «σκληροί στόχοι». Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές αναφέρουν ονομαστικά τους Πράσινους πολιτικούς Χάμπεκ και Χοφράιτερ. Ένας από τους βασικούς υπόπτους φέρεται μάλιστα να λέει σε κάποια συζήτηση ότι οι ημέρες της δημιουργίας παραστρατιωτικών ομάδων έχουν παρέλθει και ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος «να αφήσει πίσω του ζωές», γράφει η εφημερίδα "Die Zeit".