Κόσμος

Σομαλία: Πυροβολισμοί μέσα στη μεγαλύτερη φυλακή του Μογκαντίσου

Φυλακές

Πυροβολισμοί ξέσπασαν μέσα στη μεγαλύτερη φυλακή της Σομαλίας, στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, όπως έγινε γνωστό από έναν κρατούμενο.

«Ακούω πυροβολισμούς μέσα στο κεντρικό θάλαμο της φυλακής. Είμαι σε ξεχωριστό κελί και δεν ξέρω τι συμβαίνει», είπε ο Μοχάμεντ Νουρ, μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters.

Ο κρατούμενος είπε ότι είδε έναν στρατιώτη, προφανώς τραυματισμένο, να κείτεται μπρούμυτα.

Ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε ένα επεισόδιο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η κυβέρνηση της Σομαλίας προσπαθεί εδώ και μια δεκαετία να επαναφέρει την τάξη στη χώρα, όμως εξακολουθούν να σημειώνονται συχνά επιθέσεις από τους ισλαμιστές Σεμπάμπ. Η οργάνωση αυτή δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει το συμβάν.

Κόσμος

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Ουκρανία με πολλούς νεκρούς (βίντεο)

συντριβη αεροσκαφους

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη συντριβή μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους σήμερα το βράδυ στην περιοχή του Χαρκόβου, στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Χαρκόβου, Αλέξι Κούτσερ, δύο από τους επιβαίνοντες επέζησαν ενώ αγνοούνται οι υπόλοιποι 4. Από τους δύο επιζώντες, ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία. Εκτός από το πλήρωμα, στο αεροσκάφος επέβαιναν πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας και σπουδαστές του Ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Δείτε βίντεο: