Κόσμος

Πορτογαλία: Υψηλό ρεκόρ με 95 θανάτους και 5.080 κρούσματα

Πορτογαλία πολίτες

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε 95 θανάτους που σχετίζονται με την ασθένεια Covid-19 σήμερα, τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό από την αρχή της πανδημίας στη χώρα.

Τα στοιχεία από την εθνική αρχή υγείας της Πορτογαλίας (DGS) δημοσιεύονται μία εβδομάδα προτού η κυβέρνηση επαναξιολογήσει τα σχέδιά της για χαλάρωση των περιορισμών την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η Πορτογαλία των λίγο παραπάνω από 10 εκατομμύρια κατοίκων μετρά 5.373 νεκρούς και 340.287 κρούσματα Covid-19, με 5.080 νέες μολύνσεις από χθες.

Έπειτα από ένα σχετικά ήπιο πρώτο κύμα, τα κρούσματα αυξήθηκαν ραγδαία στο δεύτερο κύμα, αν και έχουν μειωθεί ελαφρά προσφάτως.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους ανέρχεται τις τελευταίες 14 ημέρες σε 533, υπερδιπλάσιος από εκείνον στη γειτονική Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία από το ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι θα χαλαρώσει τους περιορισμούς για τον νέο κορονοϊό τα Χριστούγεννα, προκειμένου να επιτρέψει στους πολίτες να επισκεφθούν τους αγαπημένους τους, ωστόσο πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να ελέγχει τα στοιχεία και θα επαναξιολογήσει τα σχέδιά της στις 18 Δεκεμβρίου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Λαμπρινός για την παράταση του lockdown: Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος

βασίλης λαμπρινός

Έκκληση στους Ηρακλειώτες για την τήρηση των μέτρων, έκανε με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με αφορμή παράτασή τους στον Δήμο και την επέκτασή τους στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, ο κ. Λαμπρινός επικοινώνησε με τον Νίκο Χαρδαλιά, λίγε ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, και ο δεύτερος δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και κυρίως για το αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα.

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου:

"Η διατήρηση για τον Δήμο Ηρακλείου, καθώς και η επέκταση στην Περιφερειακή Ενότητα, του χαρακτηρισμού του «κόκκινου» σε βαθμό επικινδυνότητας όσον αφορά στη διασπορά του COVID-19, είναι στοιχείο χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί.

Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος.

Για μια ακόμη φορά, κάνω έκκληση στους συμπολίτες και τους ζητώ την σχολαστική τήρηση των μέτρων που προβλέπονται. Είναι ο μόνος τρόπος για να ανακόψουμε την υπερμετάδοση του ιού που συνεχίζει να απειλεί την υγεία όλων μας."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΓΝΗ - κορωνοϊός: Στο ...περίμενε καρκινοπαθείς λόγω μη διαθεσιμότητας στις ΜΕΘ

Κρήτη: Συλλήψεις για την επίθεση στο γραφείο του Αυγενάκη - Συνθήματα και στη ΝΟΔΕ Χανίων

Der Spiegel: Ερντογάν και Τραμπ πίσω από μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο στην Τουρκία