Κόσμος

Πολωνία: Μηχανήματα αυτόματης πώλησης με μάσκες, γάντια και απολυμαντικά

Πολωνία κορωνοϊός

Αυτόματα μηχανήματα που πουλάνε μάσκες, γάντια κι απολυμαντικά υγρά, έκαναν την εμφάνισή τους μέσα στην εβδομάδα αυτή στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, καθώς η χώρα εντείνει τα μέτρα κοινωνικής απόστασης για να ανασχέσει τη μετάδοση του κορονοϊού.

Οι μάσκες θα διατίθενται έναντι 8,8 ζλότι (2.11 δολάρια) η μία.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της ίδιας Ένωσης Αλεξάντερ Βάσικ, βασικός στόχος είναι να μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στον τομέα. Επωφελούμενη από το εύρος των επαγγελματικών επαφών, η Ένωση θα εξασφαλίζει την τροφοδοσία των αυτομάτων μηχανημάτων κι η λειτουργία τους θα προμηθεύει τον κόσμο με εκείνο που περισσότερο χρειάζεται απέναντι στην πανδημία: υλικά προσωπικής προστασίας.

«Αυτό που σήμερα συνέβη ήταν ένα μεγάλο, πλήγμα στον καθένα. Σε πολλές εταιρείες μηχανημάτων αυτόματης πώλησης εργοδότες και εργαζόμενοι ήσαν στα πρόθυρα κατάθλιψης γιατί ήδη έβλεπαν το φάσμα της χρεωκοπίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την πρωτοβουλία υποδέχθηκαν θετικά οι καταναλωτές: «εάν αυτό διαρκέσει περισσότερο, τότε θα είναι μέσα στην επιδημία πολύ βολικό. Έχω δει ήδη πολλούς ανθρώπους να έρχονται, υπάρχει ενδιαφέρον», τόνισε σχετικά ο 67χρονος Πάβελ Κασπρίσκι, ο οποίος αγόρασε μία μάσκα από τα μηχανήματα αυτά.

Από τις 16 Απριλίου όλοι οι Πολωνοί θα υποχρεούνται να καλύπτουν το στόμα και τις μύτες τους στους δημόσιους χώρους, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Λούκατς Τσουμόφσκι, καθώς η κυβέρνηση επέκτεινε τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορονοϊού.Η χώρα ως σήμερα αριθμεί 5.742 κρούσματα και 175 θανάτους από κορονοϊό.

 

 

Κόσμος

Παλαιστίνη: Ο Ισμαήλ Χανίγιε επανεξελέγη στην ηγεσία της Χαμάς

Λωρίδα Γάζας

Ο Ισμαήλ Χανίγιε επανεξελέγη για μια δεύτερη θητεία στην ηγεσία της Χαμάς, της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, είπαν σήμερα στο Reuters δύο Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

«Ο αδελφός Ισμαήλ Χανίγιε επανεξελέγη ως επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κινήματος για μια δεύτερη θητεία», δήλωσε στο Ρόιτερς ένας αξιωματούχος . Η θητεία του θα διαρκέσει 4 χρόνια.

Ο Χανίγιε ηγείται της οργάνωσης από το 2017.

Διαβάστε επίσης:

Νότια Κορέα: Πάνω από 1.400 κρούσματα του νέου κορωνοϊού

Συρία: Ο Aσαντ αναθέτε τον σχηματισμό νέου υπουργικού συμβουλίου