Κόσμος

Πελώριος βόας κρυβόταν σε ψευδοροφή γραφείου πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων

βοας κολομβια

Στην ψευδοροφή ακριβώς πάνω από γραφεία εργαζομένων κρυβόταν ένας…βόας. Το περιστατικό σημειώθηκε σε πόλη της Κολομβίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία υπάλληλος του γραφείου επέμενε πως άκουγε θορύβους από την οροφή και κάλεσε τις αρχές.

Οι πυροσβέστες που έφθασαν εντόπισαν μέσα στις γυψοσανίδες το τεράστιο φίδι, το οποίο τράβηξαν και έριξαν στο πάτωμα!

Σημειώνεται πάντως πως στη χώρα της λατινικής Αμερικής με το τροπικό κλίμα παρόμοια φαινόμενα είναι αρκετά συνηθισμένα.

Κόσμος

Κορωνοϊός: Διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ μετά από 18 χρόνια

Η βασίλισσα Ελισάβετ

Διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό αναμένεται να απευθύνει η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, με τη χώρα να βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή στη μάχη κατά του κορωναϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παλατιού, στο μήνυμά της το οποίο θα μεταδοθεί την προσεχή Κυριακή, 5 Απριλίου, η βασίλισσα θα αναφερθεί διεξοδικά στις εξελίξεις στο ζήτημα του φονικού ιού.

«Η αυτού Μεγαλειώτης, βασίλισσα Ελισάβετ, έχει βιντεοσκοπήσει ειδικό μήνυμα για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και για την Κοινοπολιτεία, σχετικά με την εξάπλωση του κορωναϊού στη χώρα» δήλωσε το Μπάκιγχαμ, προσθέτοντας πως «το τηλεοπτικό μήνυμα θα μεταδοθεί την Κυριακή, 5 Απριλίου 2020, στις 8 μ.μ (10 η ώρα Ελλάδος)». 

Το τέταρτο διάγγελμα

Σημειώνεται πως αυτή θα είναι η τέταρτη φορά στα 68 χρόνια που η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στην εξουσία να απευθύνει διάγγελμα. Η τελευταία φορά ήταν το 2002, όταν πέθανε η βασιλομήτωρ και η προτελευταία το 1997 όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Προ ολίγων ημερών, η βασίλισσα είχε γράψει μήνυμα αλληλεγγύης προς το βρετανικό έθνος, καλώντας τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα στην κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία του ιού.