Κόσμος

Πατριαρχείο Ρουμανίας: Δεν αλλάζει το τελετουργικό της βάπτισης

Πατριαρχείο Ρουμανίας - Ιερά Σύνοδος

Το θέμα του μυστηρίου της Βάπτισης απασχόλησε μεταξύ άλλων την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και τις συζητήσεις περί αλλαγής του τρόπου τέλεσής του.

Η Ιερά Σύνοδος στην επίσημη ανακοίνωσή της τονίζει ότι το τελετουργικό δεν μπορεί να αλλάξει, εφιστώντας ωστόσο την προσοχή σε όσους τελούν τα μυστήρια.
"Υπό αυτήν την έννοια, λαμβάνοντας υπόψιν τις συζητήσεις, τις ανησυχίες και τις παρεξηγήσεις που έλαβαν χώρα στον δημόσιο βίο για το θέμα του Βαπτίσματος παιδιών που αντιμετωπίζουν θέματα υγείας"  η Ιερά Σύνοδος προβαίνει στις ακόλουθες διευκρινίσεις:

1) πριν από το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος, ο ιερέας έχει την υποχρέωση να συναντηθεί με τους γονείς ή τους κηδεμόνες του παιδιού, οι οποίοι, αφού συμβουλευτούν τον παιδίατρο, θα ενημερώσουν τον ιερέα για την υγεία του παιδιού που επιθυμούν να βαφτιστεί.

2) Στις Σχολές Θεολογίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και ειδικές συστάσεις για το τελετουργικό της βαπτίσεως

3) Θα διοργανώνονται ετήσια σεμινάρια προς ενημέρωση των Ιερέων για την ακριβή εφαρμογή του τελετουργικού των ιερών Μυστήριων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αριθμολογία: Τι προσέχουν όσοι γνωρίζουν τα μυστικά των αριθμών;

Φυλαχτό – Ποια η σημασία του

Κορωνοϊός: H Μέρκελ αρνείται να κάνει το εμβόλιο της Astra Zeneca

 

Κόσμος

Ιταλία: 13.844 κρούσματα και 364 θάνατοι σε ένα 24ωρο

 Ιταλία, κρούσματα

Μικρή άνοδο κατέγραψαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία καθώς καταγράφηκαν 13.844 κρούσματα και 364 θάνατοι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 350.034 διαγνωστικά τεστ, το 3,9% από τα οποία προέκυψε θετικό.
Χθες τα περιστατικά ήταν 12.074 και 390 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Από την αρχή της πανδημίας, στη χώρα οι θάνατοι είναι 117.997, ενώ οι μολύνσεις ξεπέρασαν τις 3.900.000.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Ιταλίας, σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, οι ασθενείς με Covid-19 είναι 75 λιγότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 471 λιγότεροι.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις περιφέρειες με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (2.095) με πρωτεύουσα το Μιλάνο και ακολουθούν η Καμπανία (1.881) με πρωτεύουσα την Νάπολη και το νησί της Σικελίας (1.288).

 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη της Ινδίας τρομοκρατεί την Ευρώπη - Εκατόμβες νεκρών στα κρεματόρια

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ο οδικός χάρτης για την άρση των μέτρων - Τι θα γίνει το Πάσχα

Με διπλή μάσκα και περιορισμό στον αριθμό των ατόμων οι εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα