Κόσμος

Νέες απειλές από Χουλουσί Ακάρ

ακάρ

Ο Χουλουσί Ακάρ ξεκαθάρισε σήμερα, πως η Τουρκία σκοπεύει να συνεχίσει τις κινήσεις της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μιλώντας στη σχολή ειδικών δυνάμεων της χώρας του, ως απάντηση προς την Ε.Ε. και την Ελλάδα, τόνισε, πως οι δράσεις στο Αιγαίο την Ανατολική Μεσόγειο την Κύπρο και τις γύρω περιοχές θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, είπε: «Στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και γύρω από αυτήν συνεχίζουμε μέρα-νύχτα τις προσπάθειές μας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και του δικαίου της χώρας, του έθνους μας», καθώς και των Τουρκοκυπρίων, ανέφερε προσθέτοντας: «Σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι!».

Η Τουρκία σέβεται το διεθνές δίκαιο, αλλά δεν θα δεχθεί τετελεσμένα
Ο Χουλουσί Ακάρ εκφράζει την άποψη, ότι η Τουρκία σέβεται το διεθνές δίκαιο, επιδιώκοντας, μάλιστα, την σταθερότητα, αλλά και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν, ωστόσο επεσήμανε, ότι η χώρα τους δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα. «Είμαστε υπέρ του να λύνουμε τα προβλήματά μας με ειρηνικά μέσα και μεθόδους εντός του πλαισίου της καλής γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Εάν δεν γίνει αντιληπτό και προσπαθήσουν με τετελεσμένα να προσβάλουν τα δικαιώματα της χώρας μας, του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε και θα βάλουμε σε κάθε περίπτωση τέλος σε αυτά τα τετελεσμένα». Ακόμη, τόνισε, ότι «δεν έχει καμιά πιθανότητα επιτυχίας καμιά απόφαση και καμιά λύση που δεν συμμετέχει η Τουρκική Δημοκρατία και οι αδελφοί μας οι Τουρκοκύπριοι».

Αναφορικά με τους S-400, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απέρριψε τη σύνδεσή τους με την παραλαβή των μαχητικών F-35, ενώ διαβεβαίωσε ότι «παίρνοντας το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα, δεν απομακρυνόμαστε από το ΝΑΤΟ».

Κόσμος

Κορωνοϊός - Ρουμανία: Μετέτρεψαν τον πύργο του κόμη Δράκουλα σε… εμβολιαστικό κέντρο

καστρο Δρακουλα

Ένα μάλλον περίεργο τρόπο διάλεξαν οι Ρουμάνοι τόσο για να αυξήσουν το ποσοστό των εμβολιασμένων όσο και για να προσελκύσουν τουρίστες στη χώρα τους.

Έτσι αποφάσισαν να μετατρέψουν τον πύργο  του κόμη δράκουλα στην Τρανσυλβανία  σε… εμβολιαστικό κέντρο! Όπως αναφέρεται ήδη εκατοντάδες Ρουμάνοι αλλά και ξένοι συγκεντρώθηκαν στο Σαββατοκύριακο προκειμένου να συνδυάσουν  το εμβόλιο με  δωρεάν ξενάγηση στο κάστρο και στην αίθουσα των βασανιστηρίων!

Αυτοί που εμβολιάζονταν παρελάμβαναν ένα πιστοποιητικό και μαζί με αυτό άδεια για δωρεάν ξενάγηση σε όλο το κάστρο προκειμένου να δουν που κατοικούσε το ιστορικό πρόσωπο Βλαντ Γ΄ Τσέπες, πρίγκιπα της Βλαχίας, ο οποίος έζησε κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα αν και όπως  είναι λιγότερο γνωστό, έζησε ελάχιστα στον συγκεκριμένο πύργο στην επαρχία Bran.

«Η καμπάνια στοχεύει κυρίως στους τουρίστες αλλά και στον τοπικό πληθυσμό και τους υπαλλήλους», είπε ο διευθυντής  του μάρκετινγκ Alexandru Priscu.

Για να προωθήσουν ακόμη περισσότερο την εκστρατεία του εμβολισμού, οι Ρουμάνοι έχουν διοργανώσει και ένα 24ωρο  «μαραθώνιο» εμβολιασμού στην εθνική βιβλιοθήκη στο Βουκουρέστι. Μέχρι στιγμής 3.6 εκατομμύρια Ρουμάνοι, από ένα πληθυσμό 19 εκατομμυρίων έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ποσοστό που θεωρείται χαμηλό, για αυτό και οι τουριστικές και άλλες ατραξιόν.

 

Κορωνοϊός - Βραζιλία: 1.024 θάνατοι και σχεδόν 39.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Κρήτη: Ο μύθος πίσω από τους Δροσουλίτες στο Φραγκοκάστελο (βίντεο)

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Μειώθηκαν αισθητά κρούσματα, θάνατοι και νοσηλείες