Το ζήτημα της άρσης ορισμένων αμερικανικών κυρώσεων στις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου δεν συζητήθηκε λεπτομερώς κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Όχι, αυτό το ζήτημα δεν συζητήθηκε λεπτομερώς», είπε. «Ως συνέπεια για την παγκόσμια οικονομία, όλοι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, τόσο ο Τραμπ όσο και ο Πούτιν», σημείωσε ο Πεσκόφ.
«Φυσικά, οι ενέργειες που έλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή οι περιορισμοί στο πετρέλαιο, συνδέονται με προσπάθειες σταθεροποίησης της κατάστασης στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας εν μέσω της κατάστασης στον Περσικό Κόλπο», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον θα άρει ορισμένες από τις κυρώσεις της κατά των πετρελαϊκών τομέων άλλων χωρών και ενδέχεται να μην τις επαναφέρει. Αυτό γίνεται για να μειωθούν οι τιμές, σημείωσε.
Εν τω μεταξύ, ο ειδικός εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου για επενδύσεις και οικονομική συνεργασία με ξένες χώρες, διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κίριλ Ντμίτριεφ, δήλωσε ότι η Μόσχα και η Ουάσινγκτον συζητούν την πιθανή χαλάρωση των κυρώσεων κατά του ρωσικού πετρελαίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καθυστερεί το αντιτορπιλικό HMS Dragon να φτάσει στην Κύπρο - «Ταπείνωση» του Βασιλικού Ναυτικού