Κόσμος

Κόσοβο: Δύο γυναίκες που επέστρεψαν από την Συρία κατηγορούνται για τρομοκρατία

κόσοβο αστυνομία

Η ειδική Εισαγγελία του Κοσόβου απήγγειλε κατηγορίες εναντίον δύο γυναικών για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα. Πρόκειται για συζύγους μαχητών του ισλαμικού κράτους (ISIS) οι οποίες τον Δεκέμβριο του 2014 μετέβησαν από το Κόσοβο στην Τουρκία και στην συνέχεια πέρασαν στην Συρία. Επαναπατρίστηκαν πρόσφατα μαζί με 106 γυναίκες και παιδιά με καταγωγή από το Κόσοβο που είχαν βρεθεί στην Συρία μετά την διάλυση του Ισλαμικού Κράτους.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι δύο γυναίκες καθ' όλη την διάρκεια της παραμονής τους στην Συρία λάμβαναν μηνιαίως από το Ισλαμικό Κράτος 200 με 300 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση.

Από τον Απρίλιο του 2019 που τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία Πρίστινας-Ουάσιγκτον για τον επαναπατρισμό αιχμαλώτων, μεταφέρθηκαν από την Συρία στο Κόσοβο 32 γυναίκες, 74 παιδιά και τέσσερις άνδρες μαχητές του ISIS.

Οι άνδρες προφυλακίστηκαν ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά φιλοξενούνται σε ελεγχόμενους καταυλισμούς.

Η ειδική εισαγγελία του Κοσόβου εξετάζει το ρόλο των γυναικών στην Συρία και μέχρι σήμερα έχει απαγγείλει κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση εναντίον έντεκα γυναικών.

Κόσμος

Κύπρος: Έκλεψαν σταυρούς και καδένες από Εκκλησία

Άγιος Νεκτάριος - Χλώρακα Πάφου

Στη σύλληψη 26χρονης κατοίκου Πάφου, προχώρησε χθες η Αστυνομία Πάφου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης εκκλησίας και κλοπής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διάρρηξη καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από επίτροπο της εκκλησίας, η οποία βρίσκεται στη Χλώρακα.

Πρόκειται για την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου. απ' όπου εκλάπησαν  σταυροί και καδένες (αφιερώματα πιστών), συνολικής αξίας 300 ευρώ.

Μετά από  εξετάσεις της Αστυνομίας, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 26χρονης.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από την αστυνομική διεύθυνση Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Viber: Νέα λειτουργία για να βρίσκετε πιο εύκολα μηνύματα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών: "Θέατρο του παραλόγου οι αποσπάσεις προσωπικού"