Κόσμος

Κορωνοϊός: Σε απομόνωση ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης μαζί με... 20 γυναίκες

ταϊλάνδη βασιλιάς

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, "κατέλαβε" ένα πολυτελές γερμανικό ξενοδοχείο για να απομονωθεί λόγω του κορωνοϊού, μαζί με ένα χαρέμι 20 γυναικών.

Ο βασιλιάς, Maha Vajiralongkorn, σύμφωνα με την NY Post έκανε κράτηση σε όλο το Grand Hotel Sonnenbichl με μια ειδική άδεια να "σπάσει" τον αποκλεισμό στην πόλη Garmisch-Partenkirchen. Ο βασιλιάς προτίμησε βέβαια να μην είναι και εντελώς μόνος σε αυτή την προσπάθεια να αποφύγει την έκθεση στον ιό, πήρε μαζί του 20 γυναίκες αλλά και μια ομάδα υπηρετών, όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent.

Τα σχέδια του βασιλιά αρχικά περιελάμβαναν 119 άτομα επιπλέον, αλλά τα 119 μέλη του προσωπικού του αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ταϊλάνδη υπό τον φόβο ότι είχαν εκτεθεί στον κορωνοϊό. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η τέταρτη γυναίκα του και πρώην αεροσυνοδός, Suthida Tidjai, βρίσκεται μαζί του. Φυσικά ο βασιλιάς έχει γίνει πρωτοσέλιδο στις τοπικές εφημερίδες καθώς όλα τα ξενοδοχεία στην περιοχή έχουν βάλει λουκέτο λόγω των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έλαβε ειδική άδεια για να φιλοξενήσει τον βασιλιά και τη συνοδεία του γιατί “οι ένοικοι είναι μια ομογενής ομάδα ανθρώπων" δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου.

Κόσμος

Δολοφονία Τζόρτζ Φλόιντ: «Καρδιοπνευμονική ανακοπή» η αιτία θανάτου

Δολοφονία Τζόρτζ Φλόιντ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας που έγινε για τα αίτια του θανάτου του Τζόρτζ Φλόιντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από αστυνομικούς στη Μινεάπολη την 25η Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, στην ιατροδικαστική έρευνα, της οποίας ηγήθηκε ο Άντριου Μπέικερ, αναφέρεται η «καρδιοπνευμονική ανακοπή» ως αιτία θανάτου του άτυχου Αφροαμερικανού.

Η πρώτη ιατροδικαστική έρευνα, που έγινε για λογαριασμό της οικογένειας του θύματος έκανε λόγο ότι ο θάνατός του προήλθε από «ασφυξία λόγω παρατεταμένης συμπίεσης του λαιμού», κάτι που στην έκθεση του Μπέικερ, δεν καταλήγει πως αυτός ήταν ο λόγος του θανάτου του.

Παράλληλα στο πόρισμα του Μπέικερ επισημαίνεται ότι ο Φλόιντ είχε μελανιές και κοψίματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, το στόμα, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια, γεγονός που επιβεβαιώνει τις αναφορές ότι ο άτυχος Αφροαμερικανός υπέστη βία πριν τον θάνατό του από τους αστυνομικούς.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ιατροδικαστική έρευνα του Μπέικερ αναφέρεται πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτοί οι τραυματισμοί προκάλεσαν τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Μεταξύ άλλων στην ιατροδικαστική έρευνα υπογραμμίζεται ότι το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν, ήταν για περισσότερα από 8 λεπτά στον λαιμό του Φλόιντ.

Εντούτοις όπως αναφέρει το πόρισμα, δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις που να αποδεικνύουν πως η ασφυξία ήταν η αιτία θανάτου του θύματος.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από την ιατροδικαστική έρευνα προέκυψε ότι ο Φλόιντ είχε καρδιακά προβλήματα και ιστορικό υψηλής πίεσης.

Από εκεί και πέρα οι τοξικολογικές έδειξαν μέτρια επίπεδα φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης, ενώ ο άτυχος Αφροαμερικανός βρέθηκε επίσης και θετικός στον κορωνοϊό.

Πάντως, τίποτα από αυτά δεν φέρεται να έχει σχέση με τα αίτια θανάτου του, όπως επισημαίνει το αποτέλεσμα της έρευνας.