Κόσμος

Κορωνοϊός - Πολωνία: Σαρωτικοί έλεγχοι για τα μέτρα μετά το ρεκόρ κρουσμάτων

Πολωνία κορωνοϊός

Ο υπουργός Υγείας της Πολωνίας Λούκας Σουμόφσκι τόνισε σήμερα στην πολωνική δημόσια ραδιοφωνία ότι η αστυνομία και οι υγειονομικές υπηρεσίες θα αρχίσουν αυτή την εβδομάδα να κάνουν ελέγχους σε καταστήματα για το αν οι πολίτες τηρούν τις συστάσεις, ιδίως για τη χρήση μασκών σε χώρους που υποδέχονται κοινό.

«Αυτή την εβδομάδα αρχίζουμε επιθεωρήσεις σε καταστήματα (…)» για να διαπιστωθεί «αν οι πελάτες φορούν μάσκες, αν το προσωπικό φορά μάσκες», επέμεινε ο Σουμόφσκι.

Το Σάββατο, οι πολωνικές αρχές κατέγραψαν ρεκόρ 658 κρουσμάτων μόλυνσης, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εκ των οποίων τα 200 και πλέον εντοπίστηκαν στη Σιλεσία, περιοχή όπου βρίσκονται πολλά ανθρακωρυχεία. Την ίδια ημέρα, ανακοίνωσαν 5 νέους θανάτους. Χθες Κυριακή, κατέγραψαν δέκα νέους θανάτους και 548 μολύνσεις.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης ως εδώ ανέρχεται σε 1.741 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 46.894 ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη - κορωνοϊός: Θετικές μετά από τεστ δύο εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

κορωνοϊός νοσοκομείο

Με αφορμή τη θετική διάγνωση στο τεστ κορωνοϊού δύο εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του δημοτικού διαμερίσματος Νικηφόρου Φωκά, ο Δήμος Ρεθύμνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ. Άννα Ελευθεριάδου - Γκίκα ενημερώνουν τους δημότες για τις διαστάσεις του  γεγονότος προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη  ανησυχία.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δ.Ρ, όπως άλλωστε έχει πράξει πάντοτε μέχρι σήμερα, ενήργησε άμεσα  και με προσοχή, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ακολουθώντας τις ρητές οδηγίες και εντολές που υπαγορεύτηκαν από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος έλαβε γνώση για την  εξέλιξη αυτή από την πρώτη στιγμή.

Όλη η ομάδα εργαζομένων τους συγκεκριμένου προγράμματος τέθηκε αμέσως προληπτικά σε καραντίνα. Οι ωφελούμενοι που εξυπηρετήθηκαν τις τελευταίες μέρες από το πρόγραμμα δεν διατρέχουν κανέναν  κίνδυνο, ούτε χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, καθώς η επαφή τους με τις εν λόγω εργαζόμενες δεν ήταν στενή, ούτε μεγάλης διάρκειας και φυσικά έλαβε χώρα τηρώντας αυστηρά τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας.

Η Κοινωνική Υπηρεσία έχει ήδη προβεί σε σύσταση ομάδας που θα αναπληρώσει για δυο εβδομάδες τις εργαζόμενες που τελούν υπό καραντίνα, έτσι ώστε να μην λείψει η φροντίδα κι η υποστήριξη στους ηλικιωμένους της περιοχής.  Για οποιαδήποτε πληροφορία ή αίτημα είναι στη διάθεση σας καθημερινά στο τηλέφωνο 2831032913 8:00 -9:00 π.μ και 2:00-3:00 μ.μ ή εναλλακτικά η τηλεφωνική «Γραμμή Βοήθειας» του δήμου μας 2831055243 08:00π.μ έως 08:00 μ.μ κάθε μέρα και τα Σαββατοκύριακα.